Атака за атакою: лідер Аграрної партії заявляє про нові спроби рейдерства

03.10.2018
Атака за атакою: лідер Аграрної партії заявляє про нові спроби рейдерства

Віталій Скоцик

Знаєте, скільки українських сільгосппідприємств і фермерських господарств розорили і підгребли під своїх маріонеток «прихожани» Луб’янки?
 
 
Йдеться не про «транснаціональні» утворення на кшталт почилої в Бозі напередодні нападу на Україну відверто феесбешної компанії ВОЛАРИ.
 
 
Чимало зненацька забагатілих агрокластерів із вітчизняною припискою — найбільш підходящі на сільських електоральних теренах структури. Саме з їх участю вже стартувала класична гра кремлівських ляльководів — «більше брехні, більше гризні». 
 
Спроба перехопити управління в Аграрній партії України, котра останніми роками почала суттєво набирати ваги, зрештою провалилася. Втім, її діючий голова, Віталій Скоцик, вважає, що напередодні ви­борів подібні провокації можуть стосуватися й інших партій.
 
Тому він закликав проукраїнські політичні сили об’єднати зусилля у протистоянні з кремлівським втручанням. Лідер аграріїв заявив, що атаки на очолювану ним політичну силу досі не припиняються. 
 
«Останнього разу, після невдалої спроби рейдерського захоплення партії, проросійські посіпаки намагалися юридично змінити керівництво Аграрної партії, сфальшувавши документи, — повідомив Скоцик. — Міністерство юстиції зайняло державницьку позицію і, помітивши підробку, вчасно зупинило процес перереєстрації». 
 
Використати на президентських і парламентських виборах електоральний ресурс Аграрної партії, за словами її очільника, знову спробувала проімперська група рейдерів.
 
Спочатку вони намагалися підкупити голів обласних партійних організацій і таким чином організувати кадровий переворот та поставити під контроль діяльність партії.
 
Ці спроби зазнали фіаско, однак заколотники не зупинилися, провели з’їзд «на папері» і подали в Мін’юст фальшиві документи для зміни партійного керівництва з підробленими підписами.
 
Фа­хівці міністерства вчасно помітили фальшування.
 
За фактом підробки документів подано заяви у Генеральну прокуратуру, Службу безпеки та Міністерство внутрішніх справ України, аби внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та дати оцінку кримінальним правопорушенням.
 
«Доказів того, що проти нашої політичної сили відбулося вчинення злочинів, передбачених статтями 205-1, 356 і 358 Кримінального кодексу України, достатньо, — наголосив лідер Аграрної партії. — Очиститися від проросійських елементів — єдиний можливий запобіжник від антиукраїнського реваншу». 
 
Нагадаємо, місяць тому Скоцик заявив, що політтехнолог лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука Володимир Грановський спільно з членами колишнього уряду спробували захопити владу в Аграрній партії.