«Не хочемо жити в царствi брехнi i ненавистi»

03.10.2018
Шановнi й відповідальні лідери держави Україна!
Львівські ветерани дуже обурені та занепокоєні тою підлою інформаційною війною, що веде Путін і його «п’ята»  колона в Україні, яка деморалізовує українське суспільство і на яку наша влада дуже мляво реагує. На сучасному етапі Української Національної революції та в умовах жорсткої Визвольної війни українського народу в нашій державі діються дивні дива. Зовнішній і внутрішній вороги мають усі легальні можливості вести підривну роботу. Вільно володіють різними ЗМІ, нахабно здійснюють ворожу державі і народу інформаційну діяльність, спрямовану на підрив державного і суспільного ладу, зомбування населення, налаштування його проти влади, очорнення його лідерів.
Наш інформаційний простір контролюється нашими запеклими ворогами. Телеканали «Інтер», ZIK, NewsOne, «Україна» та деякі інші — в їхніх руках. З екранів їхніх зомбоящиків ведеться нічим не прикрита антиукраїнська пропаганда. Зірками екрана є Рабінович, Мураєв, Червоненко, Ганна Герман, десятки різних політворожок та касандр, які обливають брудом уряд, Президента, інших лідерів влади і громадських організацій, сіють  зневіру, ненависть, пророкують різні біди і розвал нашої держави, розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Це гальмує реформи, обмежує мільйони громадян від участі у державотворенні, породжує політичну і соціальну нестабільність, погіршує імідж України на світовій арені. Тільки позитивно налаштовані громадяни можуть рухати суспільство вперед, ніхто ще ніколи на негативі у світі нічого не збудував, нічого доброго не зробив.
Інформаційна політика держави повинна бути спрямована на захист інтересів громадянина, задоволення його запитів на правдиву інформацію, яка б дала йому дороговкази на майбутнє, знайомила з досягненнями країни, а не страхала, принижувала, змушувала ненавидіти свою країну і вибрану її громадянами владу. В українському інформаційному просторі — до 90% негативної та ворожої інформації, пов’язаної з війною, вбивствами, грабунками, корупцією, зґвалтуваннями. Ніби з рогу достатку на бідного глядача і слухача ллється інформаційний бруд, наклепи, підла брехня, різноманітні фейки. Ми не бачимо і не чуємо, щоб хтось за підлу брехню, наклепи на лідерів держави та нашу країну і просто громадян був покараний, щоб ці підлі вчинки були спростовані. У пересічного громадянина може виникнути думка, що ці надумані та висмоктані з пальця обвинувачення є правдивими. Тому так легко нашим ворогам і популістам вдається налаштовувати недосвідчених людей проти власної держави і влади.
Ми, ветерани, як і всі чесні люди, не хочемо жити в цьому інформаційному лайні, в царстві брехні та ненависті. Ми не хочемо, щоб наші вороги мали всі можливості для реваншу, щоб вони отруювали наші душі і серця. Ми не хочемо, що ворожі промосковські сили прийшли до влади, ліквідували всі здобутки нашої Української Національної революції. А тому звертаємося до Вас із побажанням дати належну відсіч ворогам України, опанувати український інформаційний простір, перекрити всі канали, якими вороги української нації і держави налаштовують українців проти своєї ж влади і держави. Вони вже почувають себе володарями нашої країни, варто лише подивитися на їхні нахабні пики й образливу та войовничу риторику, неприкриту ворожість до українців та їхньої держави.
Незабаром вибори Президента і Верховної Ради України. Ворог давно і плідно працює над тим, як нівелювати результати Революції гідності, як нас загнати знову в колоніальне стійло. Тільки спить наша влада, тільки не чути роботи Міністерства інформаційної політики. Ми хочемо, щоб лідери держав щодня говорили з народом, показували наші досягнення, прислухалися до наших порад і пропозицій. Тільки в такому варіанті народ повірить Вам і зробить правильний вибір. Рухатися потрібно швидко, а то ми і надалі їдемо волами, а не «Мерседесом». Ми повинні перемогти — такий вирок історії. Іншого не може бути.