На Луганщині українські бійці за допомогою безпілотника знищили ДОТ окупантів

05.10.2018
На Луганщині українські бійці за допомогою безпілотника знищили ДОТ окупантів

«Що там, у ворожому таборі?»

У районі проведення Операції об’єднаних сил ситуація 3 жовтня залишалася цілком контрольованою нашими військами.
 
Окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі — п’ять разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
 
У середу впродовж доби ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Луганське, Новолуганське, Піски, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
 
Позиції Об’єднаних сил у районі населеного пункту Кримське противник обстріляв із мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Луганського, Новолуганського, Гнутового та Лебединського вів вогонь із мінометів калібру 82 мм.
 
По захисниках Кримського також окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.
 
Втрат серед особового складу Об’єднаних сил у середу не було. Та, на жаль, 2 жовтня від кулі снайпера на околицях н.п. Кримське — Новотошківське загинув 36-річний Олексій Влодарський («Скіф») — боєць 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 53-ї окремої механізованої бригади.
 
Олексій — уродженець селища Гранітне Малинського району, що на Житомирщині.
 
За даними української розвідки, 3 жовтня двох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено та двох поранено.
 
Від початку доби 4 жовтня станом на сьому годину ранку противник із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Водяне на Маріупольському напрямку. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
 
Цими днями було непереливки й окупантам. Так, 2 жовтня на позиції бойовиків за допомогою безпілотника українські вояки скинули кілька снарядів — у результаті було знищено сепарський ДОТ.
 
Крім того, в окупованому Красному Лучі, що на Луганщині, стався потужний вибух на військовій базі бойовиків. Рвонуло в будівлі колишньої автошколи на Мирному, яку свого часу окупанти «віджали» під одну зі своїх баз.