У США п'яні птахи масово таранили усе підряд

09.10.2018
Незвичну картину могли спостерігати жителі містечка Гілберт у штаті Міннесота: пташки на повному ходу, тобто на повному леті, врізалися у стовбури дерев, лобове скло автомобілів, інші предмети.
 
Дивну поведінку спробував пояснити місцевий полісмен Тай Текар, висунувши гіпотезу, що пташки… просто п’яні, а сп’яніли вони тому, що об’їлися ягід — ранні морози спричинили збродження плодів.
 
Коп також закликав жителів свого міста допомогти пташкам протверезіти, правда джерело цієї інформації — агенція Сі-Ен-Ен — не вказує, яким саме чином.
 
Гіпотезу, висунуту полісменом, підтверджують і вчені-орнітологи. Так, доцент кафедри лісу та екології дикої природи в Університеті Вісконсіна Анна Піджон розповіла, що подібне явище не рідкість у природі, хоча воно характерне для інших часових періодів, скажімо для пізньої зими чи ран­ньої весни.
 
Птахи, які харчуються плодами дерев, чутливіші до сп’яніння, особливо молоде покоління. Пані Піджон також зазначила, що під дією ягідного «алкоголю» пташки втрачають координацію, погано бачать і в такому стані можуть стати легкою здобиччю хижаків, тож людям варто потурбуватися про них у таких ситуаціях: покласти в коробку чи в клітку, сховати в сараї, доки «п’янички» не протверезіють.
 
Тим часом поліція міста Гілберт закликає зайве не турбувати правоохоронців через поведінку «підпилих» птахів, а зачекати, доки сп’яніння мине.