Олег Ляшко відвідав у київському шпиталі поранених воїнів на День захисника України

17.10.2018
Олег Ляшко відвідав у київському шпиталі поранених воїнів на День захисника України

Олег Ляшко добивається мінімум 15 тисяч гривень зарплати для військових.

Лідер Радикальної партії приїхав до Київського військового шпиталю, щоб привітати бійців зі святом Покрови і Днем захисника України та подякувати за подвиг. Політик наголосив, що для нього велика честь бути разом із військовими у цей день.
 
Лідер Радикальної партії завітав до відділення травматології, де лікуються бійці, які отримали поранення на фронті. Хлопці щиро раділи гостю.
 
— У нас до вас стільки запитань, ми так на вас чекали! — радо вигукнув один із бійців. 
 
Перше питання, яке поставили Олегові Ляшку, було про корупцію.
 
— Подолаємо корупцію тоді, коли подолаємо бідність, — відповів лідер Радикальної партії.
 
— А ви, коли станете Президентом, посадите корупціонерів?
 
— Ні, — сказав Ляшко і зробив невеличку паузу. — Я їх розстріляю.
 
Політик поговорив з бійцями по душах. Вони не жалілися, а лише вказували гостю на несправедливість, яка панує в державі.
 
— Я получаю шість тисяч, а грузчик получає в два рази більше, — розповів Віталій Бас. 
 
— Ризикуючи своїм життям і здоров’ям! Тому я і добиваюся підвищення зарплат, — запевнив Ляшко.
 
— Ні, я не кажу «ризикуючи»... Я просто стою за те, щоб моя донечка шестирічна не бачила війни. Ми всі такі самі, вважай, із одного котла, — поділився з політиком військовий. 
Усі, хто був у палаті, схвально кивали.
 
Виявилося, що з одним із поранених бійців, Тарасом Моторою з «Айдару», Олег Ляшко розминувся на фронті. На День Незалежності політик приїхав в одну з частин на Луганщині вітати військових, а напередодні Тараса шпиталізували звідти з пораненням. Провідати військового на свято завітали його дружина Світлана і донька Аня. Звертаючись до них, Ляшко наголосив: 
 
— Такі хлопці, як Тарас, уже герої історії, герої підручників, за якими будуть вчитися наступні покоління українців. Щоб ви розуміли, в який час ми живемо. Китайці кажуть «не дай Бог жити в часи змін», а тим більше — в час війни. Але ми не кликали цю війну, вона сама прийшла. І сьогодні наші хлопці встали, щоб зупинити війну і захистити країну. Як билинні богатирі, про яких ми свого часу читали. Через 200 років про цих хлопців будуть говорити, як про билинних богатирів, тому гордіться ними.
 
Ще один військовий із пораненням ноги, 25-річний Петро, зізнався Олегу Ляшку, що напередодні таємно одружився. Політик побажав йому сто років подружнього життя. 
 
— Ти — молодець. У тебе все попереду! Передай своїй жінці квіти від мене і побажання щастя, — щиро радіючи, потиснув руку бійцю Ляшко.
 
Політик розповів військовим та їхнім родинам, що зробив для захисту інтересів України в ПАРЄ, де перебував минулого тижня. Зазначив, що захищати країну потрібно як на внутрішньому, так і на зовнішньому фронті.
 
— Я тільки напередодні прилетів зі Страсбурга, ми відбили там наступ російської делегації. Зробили все, щоб росіяни не повернулися в ПАРЄ. У своєму виступі я казав, що сьогодні наші хлопці на Донбасі ціною свого життя і здоров’я захищають і Європу, яка за гроші хоче продатися росіянам. Я нагадав їм про принципи. Насправді, щоб бути сильним, потрібен не тільки внутрішній, а й міжнародний фронт. Щоб російські гроші не перемагали, і ми не обнулили все те, що в Україні захищаємо. Увесь світ повинен бачити, як ми сьогодні відбиваємо агресію Росії, повинен цінувати нашу країну, щоб ми не принижувалися і не жебракували, а вони не зраджували наших хлопців. 100 років тому ми втратили державність, тому що не змогли захиститися на міжнародному фронті. Сьогодні ми не зробимо такої помилки, — наголосив лідер Радикальної партії. 
 
Політик запевнив, що добивається збільшення фінансування армії, а також розширення соціального пакета та спрощення процедури отримання землі військовослужбовцям.
 
— Збільшення фінансування армії — мінімум на 20 мільярдів гривень, щоб підвищити зарплату до 15 тисяч і забезпечити соціальними пакетами сім’ї військовослужбовців. Тому що зараз хлопці на фронті отримують 7-8 тисяч гривень. Це не гроші, навіть парковщик у Києві отримує 15 тисяч гривень. А «снайпер» НАБУ взагалі 80 тисяч гривень отримує — треба поміняти їх місцями з військовими. Також важливо впорядкувати відведення землі. Сьогодні корупціонери гребуть землю, а учасники визвольної війни не можуть отримати 10 соток, щоб побудувати хату. Ми вважаємо, що кожен учасник війни — доброволець, військовий ЗСУ, боєць Національної гвардії, прикордонник — має в автоматичному порядку отримувати землю. Щоб не вішали локшину на вуха, що землі немає. Кожен, хто на передовій, хто не знає, чи вернеться ввечері у свій бліндаж живим, повинен точно знати, що його сім’я буде забезпечена, що він буде забезпечений  і що він захищає країну, а країна захищає його, — наголосив лідер Радикальної партії. 
 
Політик висловив впевненість, що ніхто не має права забувати про тих, хто захищає країну. 
 
— Я дивлюся на ці дискотеки вечірні, коли їду по Києву. Замість дискотек краще прийшли б у госпіталь і зрозуміли, в який час живемо. Тому потрібно зробити все, щоб якнайшвидше повернути мир. Пам’ятаєте, як наші діди рани мили? Ми думали, ну як це так, коли війна та була десятки років тому, а вони жаліються, що осколок сидить, нога болить. А тепер ми це розуміємо. Шкода, звісно, що на наше покоління випала війна, але немає іншого варіанта. Або піднімаєш руки і здаєшся, або захищаєш нашу країну. І наші бабусі, дідусі, коли прийшли фашисти, вони захищали Україну і правильно робили. Дякую, що робите це сьогодні. Ми всі живемо завдяки вам, — підсумував Ляшко.