Збірна України достроково виходить з групи в Лізі націй після перемоги над Чехією

19.10.2018
Збірна України достроково виходить з групи в Лізі націй після перемоги над Чехією

У другому матчі поспіль за збірну України голом відзначився Руслан Малиновський. (Фото з сайта dynamo.kiev.ua.)

Прагнучи залишатися конкурентоздатними в глобальному світі спорту, в УЄФА вчасно помітили, що утримувати на високому рівні глядацький інтерес та увагу спонсорів до товариських матчів національних збірних більше не вдається.
 
Запропонована ж ідея з Лігою націй виявилася доволі дієвою в плані своєї привабливості.
 
Особливо жваво на неї відгукнулися футболісти збірної України, котрі в трьох перших матчах нового турніру показали максимальний результат.
 
Відтак, команда Андрія Шевченка достроково оформила перемогу в групі, й тепер, згідно з регламентом, наступний розіграш Ліги націй проведе в когорті найсильніших європейських збірних.
 
До того ж, за підсумками свого виступу в дебютному розіграші новоствореного турніру, «синьо-жовті» заробили на користь ФФУ непогану суму призових, котра, разом з «підйомними» та грошовим призом за виграш «пульки», складе три мільйони євро.
 
Вочевидь, Європейському футбольному союзу вдалося знайти непогані мотиви для того, аби європейські збірні з більшим ентузіазмом ставилися до поєдинків напівофіційного змісту, напряму не пов’язаних з чемпіонатами Європи та світу. 
 
Хоча повністю відокремленою від футбольного Євро Лігу націй усе ж не назвеш.
 
Нагадаємо, що заключною фазою дебютної ЛН стане розіграш чотирьох путівок на ЧЄ-2020. При цьому за результатами Ліги націй відбудеться й рейтинговий розподіл по корзинах для жеребкування кваліфікаційного турніру майбутнього Євро.
 
Словом, заряджаючись на переможний результат у матчах з чехами та словаками, українські «збірники» та їхній наставник чітко бачили перед собою турнірні стимули та орієнтири.
У домашньому матчі третього туру — проти чехів — «синьо-жовтих» влаштовувала й нічия, досягнення котрої гарантувало команді Андрія Шевченка перемогу в «пульці».
 
Проте грати на утримання «нулів» українська збірна не стала й здобула третю мінімальну перемогу в турнірі, яку «синьо-жовтим» приніс гравець бельгійського «Генка» Руслан Малиновський. Як і у нещодавньому контрольному поєдинку з італійцями, чехам Малиновський забив так само красивий гол «пострілом» з далекої відстані. «У Руслана хороший удар. А він один з кращих виконавців у Європі у цьому компоненті. Думаю, він і з 50 метрів може забити», — так охарактеризував свого партнера по збірній півзахисник «Шальке» Євген Коноплянка.
 
До речі, разом з «вінгером» «кобальтових» та «опорником» «Генка» проти чехів в основному складі української команди вийшло ще двоє легіонерів — Андрій Ярмоленко з «Вест Хема» та Роман Яремчук iз «Гента». Останній, до слова, відзначився в матчі результативною передачею, хоча від екс-динамівського форварда всі очікували забитих голів. «Були моменти, але потрібно попрацювати над реалізацією», — резюмував Яремчук.
 
Попри те, що в останніх чотирьох зіграних українськими збірниками поєдинках жодного влучного пострілу не зробили номінальні форварди, в їхньому таборі панує хороший настрій. За словами Малиновського, команда перебуває на позитивній хвилі. А завжди оптимістичний Коноплянка додає: «Коли буде потрібно почнуть забивати й форварди». У будь-якому разі, колектив Шевченка в останніх матчах демонструє i результат, і, що головне, змістовну гру. 
 

ТАБЛО

 

Ліга націй. Дивізіон В. Група 1. Україна — Чехія — 1:0 (Малиновський, 43; У: П’ятов, Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко, Степаненко, Малиновський (Зінченко, 85), Ярмоленко, Марлос, Коноплянка (Циганков, 69), Яремчук.
Турнірне становище: Україна — 9 (3 матчі), Чехія — 3 (3), Словаччина — 0 (2).