Олег Ляшко готує страйк проти підняття тарифів

23.10.2018
Олег Ляшко готує страйк проти підняття тарифів

Депутати не мають права гуляти, коли влада грабує народ, вважає Олег Ляшко і його команда.

Надання кредиту МВФ — не аргумент для підвищення ціни на газ, наголосив Олег Ляшко. І закликав владу припинити залазити в кишені українців.  Напередодні політик зібрав засідання політради партії, де ухвалили рішення розпочати підготовку до загальнонаціонального страйку проти підвищення ціни на газ і грабіжницької політики влади. Ляшко закликав інші політичні сили об’єднатися та підтримати цю ініціативу.
 
«Наші вимоги до уряду — скасувати рішення про підвищення ціни на газ, прийняти рішення про збільшення зар­плат і перерахунок пенсій. Бо за умов зростання цін і тарифів мільйони українців стають біднішими. Також вимагаємо позачергового засідання парламенту, де повинен бути Президент, уряд, НКРЕ, керівники «Нафтогазу» — всі ті, хто ухвалює рішення про підвищення ціни на газ. Вони зобов’язані обґрунтувати це підвищення, бо мотивація — «треба взяти кредит МВФ» для мене не працює... Сподіваюсь, всеукраїнський страйк протверезить їхні голови. Не дозволю залазити в кишені українців!» — підкреслив лідер РПЛ.
 
Політик ствер­джує: ціна на газ повинна бути справедливою і чесною, яку українці зможуть платити. «Коли мільйони людей отримують копійчані зарплати і пенсії, ціни на газ не можна піднімати. Тому влада повинна прозвітувати, що робить для того, щоб захистити громадян, щоб менше витрачати газу, більше видобувати своїх енергоносіїв, модернізувати ЖКГ і, як наслідок, менше платити за газ. Замість цього влада піднімає ціни на газ, щоб узяти черговий кредит МВФ», — обурився лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко зазначив: думка про те, що Україна не проживе без кредитів МВФ, поширюється штучно на замовлення влади.
 
«Ми все життя жили без міжнародних кредитів. А сьогодні нам розказують, що без кредитів МВФ гривні не буде, сонце не встане, врожаї не зійдуть і люди не виживуть. Так наркоман розказує, що без дози не проживе. А влада посадила українців на цю голку міжнародних позик. Щоб не залежати від кредитів МВФ, треба змінювати свою економічну політику і самим заробляти. Ми живемо на такій землі, маємо такі ресурси, а побираємося, як бомжі, бо влада робить Україну сировинною колонією: торгує сировиною, дешевою робочою силою і національними інтересами. Вони — маріонетки, які виконують вказівки МВФ. Нікому не потрібна сильна Україна — всі зацікавлені в тому, щоб вона була слабка. Тому тільки українці повинні дбати про добробут і незалежність своєї країни», — підсумував Ляшко.