У Чикаго вчителька замість оцінок клеїть у зошити меми

24.10.2018
Як заохотити учнів до письмових робіт, як не мучитися над переглядом домашніх завдань своїх підопічних, коли бачиш суцільну безграмотність і лінькуватість? Ця проблема виникає перед усіма вчителями в будь-якій частині світу. Саме перевірка контрольних робіт старшокласників дуже засмутила вчительку однієї зі шкіл Чикаго Айне Фатіму.
 
Щоб учні побачили її страждання при виконанні цієї марудної справи, педагог роздрукувала на самоклеючому папері меми, смішні і не дуже, і стала прикріплювати стікери до робіт. Це «ноу-хау» так припало до душі учням, що вони навіть засмучуються, коли не знаходять наліпки у своїх зошитах.
 
«Коли я роздала роботи учням, вони довго сміялися, — розповіла виданню BuzzFeed News Айне. — Мені довго не вдавалося їх заспокоїти. Але, окрім стікерів із мемами, вони отримали і справжні оцінки».
 
Також Фатіма опублікувала у своєму Twitter ролик, який став вірусним.
 
У твіті вона уточнює, що не стала би щось подібне робити в зошитах учнів молодших класів, але зі старшокласниками вони створили свою «культуру», і їм це подобається.
 
А ще, говорить учителька, якій всього 27 років, її учні набагато доросліші, ніж вона під час навчання у старшій школі. До того ж багато хто з них працює по кілька годин після занять у школі, щоб допомогти своїм сім’ям.