Прем’єра вистави «Викрадена принцеса»: Руслан знову шукає Людмилу

24.10.2018
Прем’єра вистави «Викрадена принцеса»: Руслан знову шукає Людмилу

Ще одна історія про те, як добро перемагає зло.

У неділю, 28 жовтня, у столичному Палаці культури КПІ відбудеться прем’єра вистави «Викрадена принцеса». Назва здалася вам знайомою? Нічого дивного! Адже виставу дійсно створено за мотивами однойменного мультфільму.
 
Ще у вересні FILM.UA Group та студія Animagrad, а також компанія Magic Box та агенція «Сказки случаются» анонсували спільний всеукраїнський театральний проект: виставу за мотивами анімаційного фільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». Нагадаємо, ця стрічка — перший повнометражний мультфільм анімаційної студії Animagrad, що став рекордсменом вітчизняного прокату серед фільмів українського виробництва (зібрав понад 36 мільйонів гривень, а права на його показ продані у понад 50 країн світу).
 
У театральній постановці, як і в мультику, буде багато пригод, магії, гумору і хорошої музики. Сюжетною основою вистави стала історія, покладена в основу стрічки: мандрівний актор Руслан і київська принцеса Міла випадково зустрілися на вулицях стародавнього Києва і покохали одне одного, але їхнє щастя було затьмарене появою злого чаклуна Чорномора, який викрав принцесу. Руслан разом із друзями та помічниками розпочинає гонитву за викраденою Милою, аби довести, що справжня любов сильніша за магію.
 
Режисери дійства — Катерина Полянська та Євген Бушмакін, художник-постановник — Микола Костюшко, продюсер — Катерина Полянська. У головних ролях — Олександра Дудовська, Лев Долубєков, Микола Головчак, Олександр Ценер, Сергій Волосовець, Олег Шевцов. 
 
Після прем’єри в Києві вистава далі помандрує Україною: 29 жовтня зустрічайте «Руслана і Людмилу» в Сумах, 30 жовтня — в Харкові, 31 жовтня — в Дніпрі, 1 листопада — в Кривому Розі, 4 листопада — в Одесі. Продовжаться гастролі на зимових канікулах. Дати та міста будуть анонсовані додатково.