Рецепт моркв’яного торта: перевірено науковцями

24.10.2018
Рецепт моркв’яного торта: перевірено науковцями

Звісно, всі торти мають у собі щось магічне, бо від більшості не можна відірватися. Думаю, цей «чароінгредієнт» — їхній особливий смак, бо випікають їх з особливим старанням і натхненням, свідомо намагаючись при цьому створити не просто продукт, а витвір мистецтва, кулінарну красу якщо хочете. 
 
Цей морквяний торт, рецептом якого з нами ділиться науковець, перекладач з англійської, нідерландської, фламан­дської, данської мов і письменниця Оксана Смерек, чарівний ще й тим, що він збирає за столом усю родину. Спечіть собі такий принагідно: високий, пишний, пухкий, запашний, він може бути окрасою най­святковішої події. 
 
Інгредієнти для тіста: 3 яйця, 150 мл олії, 250-300 г коричневого цукру, 210 г борошна, 300 г моркви, потертої на грубій тертці, 1, 5 чайної ложки порошку для печива, 2 чайної ложки кориці, 0,5 чайної ложки солі, 2 чайної ложки меленої гвоздики, 100 г грецьких горіхів, 100 г родзинок, ванільний цукор або есенція.
 
Для крему: 100 мл вершків (від 18%), 100 г сиру маскарпоне, цедра одного лимона, чайна ложка лимонного соку, 2 столові ложки цукрової пудри (або більше на смак).
Добре розтерти яйця з цукром чи збити міксером. Моркву потерти на грубій тертці, додати олію, родзинки, посічені горіхи. З’єднати зі збитою яєчно-цукровою масою. Борошно, порошок до печива і корицю перемішати. Легенько вимішати все разом до однорідної консистенції. 
 
Налити у змащену маргарином чи маслом форму. Випікати при температурі 185 градусів 40—45 хвилин. 
 
Вершки збити з пудрою, насамкінець додати маскарпоне і ще раз добре збити, додати лимонний сік. Корж не розрізати, а мастити зверху. Прикрасити подрібненими горіхами і потертою цедрою лимона. Залишити в холодильнику на годину, аби крем застиг. 
 
...І кличте родину на чай, особливо якщо осінній день видасться прохолодним. Ефект буде ще кращим! Смачного!