Еліна Світоліна наблизилася до півфіналу Підсумкового турніру WTA-2018

26.10.2018
Еліна Світоліна наблизилася до півфіналу Підсумкового турніру WTA-2018

Перемігши у напруженому поєдинку Кароліну Плішкову, перша ракетка України вийшла в лідери своєї групи на Підсумковому турнірі року. (Фото з сайта tennisua.org.)

Попри те, що на фінішну пряму нинішнього сезону перша ракетка України Еліна Світоліна вийшла, маючи міцні позиції в «топ-10» рейтингу WTA, було видно, що рік для лідера вітчизняного жіночого тенісу видався не найкращим. Особливо проблемно складалася для Світоліної завершальна частина Чемпіонської гонки, за підсумками котрої формувався октет учасників Підсумкового турніру WTA.
 
Вийшло так, що після серії невдалих стартів  Еліна опинилася в ситуації, коли ризикувала пропустити головний, за її ж словами, старт сезону. Для того, аби Кароліна Плішкова та Кікі Бертенс витіснили українську тенісну приму з першої вісімки перегонів, потрібно було не так уже й багато. Однак напружену ситуацію навколо відбору до Сінгапуру розрядила перша ракетка планети Сімона Халеп, заявивши, що через недоліковану травму спини, відмовляється від участі в Підсумковому турнірі року. 
 
Змінивши за останні кілька місяців двох наставників, Еліна Світоліна жваво стартувала в Сінгапурі. Спочатку впевнено розібралася в дебютному поєдинку з дворазовою переможницею Уїмблдону Петрою Квітовою, а в наступному турі  перемогла ще одну чешку — Кароліну Плішкову. Якщо втомленою від сезону Квітову українка перемогла у двох сетах, то з її на два роки молодшою співвітчизницею вона боролася значно довше.
 
Як відзначила Світоліна, аби здобути гору над Плішковою, вона мусила тримати максимальну концентрацію, рухаючись від гейму до гейму. «У мене був складний сезон. Але я щаслива від того рівня гри, який зараз демонструю. Я рада, що змогла зробити «камбек» на останньому турнірі сезону», — заявила українська тенісистка.
 
Здобувши другу перемогу поспіль, Еліна одноосібно очолила «білу» групу, серйозно наблизившись до виходу в півфінальну стадію. 
 
Існувала й можливість дострокового виходу Світоліної з «пульки», проте для цього, як мінімум, потрібна була її «суха» перемога над Плішковою. Однак їхня гра розтягнулася на максимальну можливу довжину, де витривалішою виявилася наша співвітчизниця — 6:3, 2:6, 6:3.
 
Проте із двома перемогами Еліна все одно має найбільше шансів поміж опоненток на вихід із групи, хоча й варіант невдачі виключати не варто. Утім, аби після гучного старту не залишити Сінгапур «на щиті», Світоліній достатньо буде виграти в заключному поєдинку бодай один сет. «Не хочу перед матчем проти Возняцьки думати про півфінал. Хочу взагалі викинути ці думки перед грою.
 
Третій поєдинок буде не менш складним, ніж два попередні. Кароліна — складна суперниця. Вона такий же боєць, як і я», — наголосила перша ракетка України. До слова, в минулому році Світоліна так само перетиналася з Возняцьки в груповому раунді Підсумкового турніру року, й програла поєдинок майбутній тріумфаторці змагань. Цього разу матиме українка шанс на реванш.