Водяне поблизу Маріуполя обстріляли 120-мм мінами

26.10.2018
Упродовж доби 24 жовтня на фронті було неспокійно: російські окупанти 14 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ у районі ООС. При цьому ворог двiчi застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Ворожі міни 120-го калібру впали на території села Водяне на Маріупольському напрямку. 
 
Російсько-окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї обстрілювали позицій Об’єднаних сил у районі населених пунктів Вільний, Катеринівка, Новолуганське, Камянка, Піски, Мар’їнка, Тарамчук, Павлопіль, Гнутове та Водяне. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.
 
Вогневого удару з мінометів 82-го калібру зазнали захисники Павлополя та Гнутового, а по позиціях у районі Пісків ворог стріляв iз гранатометів i великокаліберних кулеметів. Тричі за добу середи точилися бойові дії навколо хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку. Окупанти відкривали прицільний вогонь iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї, підрозділи Об’єднаних сил адекватно і гідно відповідали.
 
За даними розвідки, впродовж цієї доби було знищено трьох окупантів.
 
Станом на ранок 25 жовтня противник тричі обстріляв наші позиції в районах Авдіївки, Красногорівки та Гнутового. Важке озброєння не застосовували. Одного військовослужбовця Об’єднаних сил поранено. 
 
Тривожною є інформація, отримана від спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які зафіксували на окупованих територіях зенітно-ракетний комплекс окупантів «Оса», що підтверджує факт посилення росіянами своєї військової присутності на Донбасі засобами протиповітряної оборони.