Ляшко розповів, як відбити «газовий удар» по підприємствах

31.10.2018
Ляшко розповів, як відбити «газовий удар» по підприємствах

Олег Ляшко хоче, щоб влада була «стерильною» і чистою, як серветки, що виготовляють на фабриці в Смілі.

Підвищуючи ціну на газ, влада робить неконкурентною продукцію вітчизняних підприємств, що призводить до втрати ринків, зменшення зарплат і скорочення робочих місць.
 
 
На цьому наголосив лідер Радикальної партії на швейній фабриці «Славна» у місті Сміла Черкаської області, що спеціалізується на виробах медичного призначення одноразового використання.
 
 
Політик переконаний: збільшення вартості газу вдарить, перш за все, по промислових підприємствах і вони змушені будуть скорочувати виробництво, що негативно позначиться на економіці країни.
 
«16 тисяч гривень за тисячу кубів газу означає, що собівартість марлі, яку тут роблять, буде на 15-20% дорожча. Підприємство виготовлятиме менше продукції, менше її продаватиме і працівники отримуватимуть менші зарплати. Ось чому я вимагаю від влади зниження ціни на газ — щоб продукція була дешевшою, а в людей були більші зарплати. Висока ціна на газ — це знищення нашого промислового потенціалу, закриття підприємств, скорочення робочих місць, безробіття і слабка Україна. Зниження ціни на газ — це відновлення нашої економіки, нові робочі місця і підвищення заробітних плат. Керівник цього підприємства повинен платити не 16 тисяч гривень за тисячу кубів газу, а вдвічі менше, щоб зекономлені з кожного куба 8 тисяч гривень віддавати людям на зарплати», — заявив Ляшко.
 
Лідер РПЛ стверджує, що підвищення ціни на газ потягне за собою підвищення цін на все інше: ліки, продукти харчування, проїзд, одяг, а більшість українців і так за межею бідності.
 
«Влада нам розповідає, що ціна на газ має бути європейська. Нехай дадуть українцям європейські зарплати, тоді вони платитимуть за європейськими цінами за газ. Натомість у Німеччині зарплата — 4 тисячі євро, а в Україні — 270 євро. Тобто зарплати українські, а в деяких навіть африканські, а за газ кажуть платити по-європейськи. Після президентських виборів ми знизимо ціни на газ удвічі. Якщо влада цього не зробить, це зроблю я, бо справжня ціна на газ — близько 4 тисяч гривень. Ця вартість газу дозволить «Нафтогазу» заробляти і не бути збитковим. А не так, як зараз — «Нафтогаз» тільки у минулому році заробив 48 мільярдів гривень. За чий рахунок? За рахунок кожного українця. Вони собі мільярди прибутків заробляють, щоб виписувати «космічні» премії, а мільйони людей повинні жебракувати, щоб заплатити за «комуналку». Ми змінимо цю політику!», — підкреслив народний депутат.
 
Підвищення зарплат дасть можливість отримувати українцям нормальні пенсії, зазначив Олег Ляшко, а це стабільна старість для мільйонів майбутніх поколінь.
 
«Як у Крилова: «Лето красное пропела, оглянуться не успела, как зима катит в глаза». Сьогодні всі молоді та красиві, а завтра — вже пенсія. Мені теж, наче вчора було 25, а зараз — 46. Я хочу, щоб у вас була достойна пенсія і ви не плакали, як бабусі і дідусі сьогодні. Вони все життя пропрацювали, а нині у смітниках риються, пляшки збирають і їх здають, бо пенсія — 1,5 тисячі гривень. І не тому, що не працювали, а тому, що отримували копійчані зарплати або не були оформлені офіційно. В Україні мала зарплата — людина поїхала у Польщу, заробила там 500 євро. Але ні трудового стажу, ні нормальної пенсії потім не буде. Тому я і добиваюся підвищення зарплат, щоб у вас були достойні пенсії і ви згадували, що при Президенті Ляшку заробили і пенсію, і зарплату, і в дітей є майбутнє», — зауважив лідер РПЛ.
 
Крім того, Олег Ляшко вимагає державної підтримки профтехосвіти, щоб такі фабрики мали більше кваліфікованих кадрів.
 
«Усі хочуть бути юристами, економістами, міністрами і президентами, а потім стоять на базарах iз тими дипломами, а робочу людину не знайдеш сьогодні через малі зарплати. Всі їдуть працювати по Польщах та Португаліях. Я хочу, щоб українці працювали і заробляли в Україні, а не шукали кращої долі по закордонах і бачили дітей раз на рік на Різдво чи Великдень. Тому треба відновити державне фінансування профтехосвіти і піднімати зарплати трудовим людям», — зазначив політик.
 
Лідер РПЛ оглянув виробництво, привітався з кожною працівницею фабрики та запевнив, що й надалі боротиметься за їхнє достойне життя.
 
«На цьому підприємстві — все стерильно. І нам треба, щоб в Україні влада була така ж стерильна, як ці серветки, бо багато мікробів у владі, які розводять всякі «гангрени» на «тілі» держави. Менше мікробів у владі — більше зароблятимуть українці!» — підкреслив Ляшко.