Кращий жіночий дует України здобув знакову перемогу на Малому підсумковому турнірі WTA

06.11.2018
Кращий жіночий дует України здобув знакову перемогу на Малому підсумковому турнірі WTA

Сестри Киченок у парі виграли Малий підсумковий турнір WTA. (Фото з сайта tennisua.org.)

Перший оприлюднений у листопаді рейтинг-лист WTA стане основою для підбиття жіночим тенісним бомондом підсумків своїх виступів у 2018 році.
 
 
Як свідчить статистика, одразу чотири українки завершують рік у «топ-100».
 
 
Якщо 99-та ракетка планети — 24-річна миколаївка Катерина Козлова — третій сезон поспіль фінішує в першій «сотні», то 18-річна Даяна Ястремська вперше у своїй кар’єрі потрапила до передової групи Всесвітньої жіночої асоціації.
 
Розпочавши співпрацю з відомою в минулому тенісисткою, екс-першою ракеткою світу Жюстін Енен, юна одеситка на кінець сезону опинилася на 60-й сходинці табелю про ранги WTA.
 
Так само рекордним буде досягнення 2018-го і для другої ракетки України Лесі Цуренко, котра вперше завершує сезон у «топ-30».
 
Показавши кращі за всі роки виступів на турнірах «Великого шолому» результати на «Ролан Гарросі» (вихід до четвертого кола) та «Ю-Ес оупен» (чвертьфінал), досвідчена киянка піднялася в підсумковому рейтингу на високу 27-му сходинку.
 
Також переписала частину своєї величної історії й прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна, котра закінчує поточний сезон у статусі четвертої ракетки планети. 
 
У минулому сезоні їй удалося піднятися у світовому протоколі на рекордну для українського тенісу третю позицію. Щоправда, через провалений виступ на Підсумковому турнірі WTA прощатися з 2017 роком їй довелося в ранзі шостої тенісистки планети.
 
Цього року Світоліна відсвяткувала наразі свою найбільшу в професійній кар’єрі перемогу, тріумфувавши на Підсумковому турнірі в Сінгапурі.
 
Приклад першої ракетки України надихнув на великі звершення й кращий парний дует нашої країни — Надію та Людмилу Киченок.
 
Попри те, що, на відміну від сестер Бондаренко, сестри Киченок спеціалізуються переважно на виступах у парі, їхній останній успіх заслуговує неабияких компліментів.
 
Власне, потрапивши до числа учасників Малого підсумкового турніру WTA, Надія та Людмила, посіяні на змаганнях під третім номером, завершили парні змагання як тріумфатори.
 
«Ми виграли на турнірі три супер-тайбрейки, а це прекрасний відсоток для нас. Сподіваємося, що й наступного року продовжимо наші успішні виступи», — відзначила Надія Киченок.
 
Загалом, удвох сестри-близнючки виграли свій третій парний турнір, але зрозуміло, що тріумф у китайському Чжухаї подарував дівчатам найбільше емоцій.
 
Кожен з їхніх трьох успішних поєдинків на турнірі завершувався супер-тайбрейком, де, окрім майстерності, для перемоги потрібна була й чимала вдача.
 
На старті турніру близнючки переграли китаянок Цзян Сіньюй/Ян Чжаосюань — 7:6 (13:11), 3:6, 11-9. У другому поєдинку своєї «пульки» вони здолали японський дует Макото Ніномія/Мія Като — 6:4, 1:6, 10-7. Після чого у фіналі переграли пару Лідія Морозова/Сюко Аоямі (Білорусь/Японія) — 6:4, 3:6, 10-7.
 
«Неймовірно приємно виграти останній турнір у році. Тепер хочемо як слід відпочити», — розсекретила власні та бажання сестри Людмила.