Готують живий щит з жінок і дітей: окупанти на Донбасі риють траншеї між житловими будівлями

06.11.2018
Упродовж доби 4 листопада російські окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 13 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
 
 
Противник вів прицільний вогонь із мінометів різного калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметiв i стрілецької зброї.
 
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Авдіївка, Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське.
 
Позиції Об’єднаних сил у районі Золотого окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Там тричі ворог застосував міномети 82-го калібру.
 
Також обстрiляли опорні пункти наших військ неподалік Новотошківського, Авдіївки, Павлополя, Водяного, Гнутового та Лебединського.
 
Підрозділи, що обороняють, вживають активних заходів, зокрема й вогневих «відповідей» окупантам, із метою недопущення прориву противника, утримання займаних позицій і збереження життя та здоров’я військовослужбовців Об’єднаних сил. Кожен випадок відкриття вогню противником не залишається поза увагою.
 
Унаслідок бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, троє зазнали легких поранень, ще один отримав поранення середньої важкості.
 
За даними розвідки, впродовж неділі трьох окупантів було знищено та ще чотирьох поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 5 листопада російські окупанти двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку — в районі населених пунктів Павлопіль i Гнутове. Важке озброєння не застосовували. Втрат серед наших захисників немає.
 
Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації продовжують зводити укріплення та розміщувати бойову техніку в житловій забудові, перетворюючи мирне населення окупованої території України на живий щит для своєї  підступної діяльності.
 
У звіті СММ ОБСЄ від 3 листопада цього року повідомляється, що безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ зафіксував бронетранспортер невстановленого типу та ЗУ-23 поблизу Довгого, а також нові траншеї завдовжки 50 метрів, що простяглися між житловими будинками в Жовтому, що на Луганщині.
 
Крім того, противник не припиняє перешкоджати роботі міжнародних спостерігачів на окупованих територіях. У тому ж звіті СММ повідомляється про факти недопуску представників Місії для проведення моніторингу в районі населених пунктів Заїченко, Безіменне, Новоазовськ та Сєверний.