На Черкащині відкрили меморіальну дошку Діду Панасу

13.11.2018
На Черкащині відкрили меморіальну дошку Діду Панасу

Дід Панас.

На Черкащині вшанували Діда Панаса, казки якого з екранів телевізорів із захопленням слухали на добраніч українські дітлахи понад 20 років поспіль. Днями відкрили меморіальну дошку у Тальному, на малій батьківщині Петра Юхимовича Весклярова, який талановито втілив  у життя цей колоритний образ.
 
«Меморіальну дошку встановили на місці, де колись народився і до 19 років жив улюбленець мого, і не тільки мого, покоління — Дід Панас. Він розповідав нам казочки вечорами, щоп’ятниці з 1964-го по 1988-й рік», — коментує «Україні молодій» директор державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура» Владислав Чабанюк.
 
За словами завідуючої сектором культури Тальнівської райдержадміністрації Оксани Щербатюк, меморіальну дошку Діду Панасу урочисто відкрили на стіні міської школи №2.
 
Вона каже: «Автором ідеї є наш земляк, краєзнавець і письменник Андрій Поліщук, а спонсорами виступили випускники цієї школи — депутат Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний, перший заступник голови Тальнівської районної державної адміністрації Володимир Гречка, місцеві підприємці Олег Погорецький, Ігор Склярук, Сергій Мороз, депутати Тальнівської районної ради».