Ода Катерині: у Києві знову реалізують «Білокурівський листопад»

14.11.2018
Ода Катерині: у Києві знову реалізують «Білокурівський листопад»

Катерина Білокур. (Ілюстрація надана музеєм.)

До 118-ї річниці від дня народження народної художниці України Катерини Білокур із 12 листопада по 7 грудня у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, де діє постійна експозиція творів художниці, реалізують уже традиційну культурно-мистецьку програму «Білокурівський листопад».
 
 
Кожного дня на відвідувачів чекатиме захоплива зустріч із «квітковими» полотнами знаменитої мешканки Богданівки Яготинського району Київської області.
 
 
Художниця не мала освіти, самостійно оволоділа професійним живописом. Утім її роботи були на виставках в Україні, Франції, Канаді та інших країнах.
 
Під час тематичних екскурсій гості музею матимуть можливість познайомитися з епістолярною спадщиною художниці, яка розкриває ще одну сторону її таланту — таланту письменниці.
 
Всі, хто бажає поринути в загадковий світ і красу квітів, овочів, фруктів, зможе стати учасником захоплюючого квесту. Музейники пропонують бажаючим відкрити у собі талант художника, взявши участь в екскурсії-грі.
 
У галереї-кінозалі вихідного дня музею на території Києво-Печерської лаври покажуть фільми про життєвий та творчий шлях Катерини Білокур, зокрема стрічку Ольги Самолевської «Катерина Білокур. Послання».
 
У день народження народної художниці, 7 грудня, проводитимуть щогодинний екскурсійний марафон «Ода Катерині». Запалюватимуть свічку пам’яті.
 
У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва нагадують про те, що щопонеділка діти шкільного віку, учні професійно-технічних училищ і студенти вищих навчальних закладів України можуть приходити безкоштовно (на вході на територію Лаври варто сказати, що прямують у Музей). Останнього понеділка щомісяця — безкоштовний вхід для всіх категорій відвідувачів.