11-та перемога: Льюїс Хемілтон завершив чемпіонський сезон на мажорній ноті

27.11.2018
11-та перемога: Льюїс Хемілтон завершив чемпіонський сезон на мажорній ноті

Льюїс Хемілтон завершив сезон у ранзі п’ятиразового чемпіона світу. (Фото з сайта www.f1news.ru.)

Достроково ставши п’ятиразовим чемпіоном світу, британець Льюїс Хемілтон, як і належить новоспеченій легенді автоспорту (більше чемпіонських титулів — сім — має лише Міхаель Шумахер), на мажорній ноті завершив чемпіонський сезон.
 
 
На Гран-прі ОАЕ Хемілтон здобув свою 11-ту перемогу в 2018 році, після чого подякував суперникам за яскравий сезон.
 
 
«Для мене було честю битися за титул із Себастьяном Феттелем. Я знаю його з «Формули-3», він завжди був сконцентрований на перегонах і на трасі бився щосили. Цього сезону він і «Феррарі» створили гідну конкуренцію, натиск з їхнього боку був надзвичайно високим. Не можу сказати, що результат дався нам легко, довелося діяти на максимумі. Упевнений, наступного року суперники будуть дуже швидкі, і ми повинні зробити все, аби захистити наші позиції», — заявив щасливий чемпіон.
 
На знак поваги до свого опонента, в протистоянні з яким Льюїс іще ближче наблизився за кількістю здобутих титулів до легендарного Шумахера, британець після завершення сезону обмінявся з німцем шлемами. «Це своєрідний почесний ритуал, який роблять гонщики. Можна сказати, що це показник найвищої поваги до того, що ми робимо, як гонщики», — відзначив Хемілтон, додавши, що для нього ганятися з Феттелем є істинною насолодою.
 
На правах абсолютного переможця Льюїс Хемілтон не забув висловити компліменти й на адресу Фернандо Алонсо, котрий оголосив про завершення своєї кар’єри «формульного» гонщика. «Я слідкував за його виступами в «королівських» перегонах іще до того часу, коли сам дебютував у чемпіонаті. Ми будемо за ним сумувати», — наголосив переможець ЧС-2018.
 
Попри те, що в наступному сезоні в «Ф-1» на одного чемпіона світу стане менше, без своїх ветеранів «Формула» не залишиться, оскільки в «Уїльямсі» оголосили про повернення до «великих перегонів» поляка Роберта Кубіци.
 
Довго відновлюючись після важких травм, отриманих під час аварії в ралійному чемпіонаті світу, польський гонщик наважився знову сісти за «королівський» болід, витіснивши таким чином з «Уїльямса» росіянина Сергія Сироткіна.
 
Відзначимо, що досі не визначився зі своїм майбутнім досвідчений фін Кімі Райкконен. Уже відомо, що його місце за кермом «Феррарі» в наступному сезоні посяде юний Шарль Леклер із «Заубера». Куди ж спрямує свої погляди фінський гонщик, наразі невідомо.
 
Поки ж у «Формулі-1» вітають iз черговим подвійним тріумфом «Мерседес», який уп’яте поспіль зробив чемпіонський дубль. Водночас у «Мерсі» вже ставлять перед командою нові, зрозуміло, що високі цілі на наступний сезон, у якому очікується серйозна технічна революція. 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Підсумки.
Особистий залік пілотів. 1. Хемілтон — 408. 2. Феттель — 320. 3. Райкконен — 251. 4. Ферстаппен — 249. 5. Боттас — 247. 6. Рікк’ярдо — 170. 7. Хюлькенберг — 69. 8. Перес — 62. 9. Магнуссен — 56. 10. Сайнс — 53. 11. Алонсо — 50. 12. Окон — 49. 13. Леклер — 39. 14. Грожан — 37. 15. Гаслі — 29. 16. Вандорн — 12. 17. Ерікссон — 9. 18. Стролл — 6. 19. Хартлі — 4. 20. Сироткін — 1. 
  Кубок конструкторів: 1. «Мерседес» — 655. 2. «Феррарі» — 571. 3. «Ред булл» — 419. 4. «Рено» — 122. 5. «Форс Індія» — 111. 6. «Хаас» — 93. 7. «Макларен» — 62. 8. «Заубер» — 48. 9. «Торо россо» — 33. 10. «Уїльямс» — 7.