СБУ Черкащини блокувала контрабанду наркотиків із ЄС на мільйон

27.11.2018
На Черкащині співробітники СБУ припинили діяльність міжнародного каналу надходження наркотиків із країн Європейського Союзу. Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні СБУ.
 
Оперативники спецслужби встановили, що двоє мешканців Черкас, перебуваючи за кордоном, налагодили масштабні контрабандні поставки наркотиків до України. Оптові партії «товару» ділки переправляли через міжнародні поштові сервіси замовникам із кримінальних кіл. 
 
«Оперативники перехопили чергову партію наркотиків — кокаїну, амфетаміну та понад чотири тисячі пігулок екстазі. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків становить майже мільйон гривень. Раніше правоохоронці задокументували кілька фактів збуту цих наркотичних засобів та психотропних речовин на території області», — розповідають у спецслужбі Черкаської області.
 
Правоохоронці кажуть, що у ході санкціонованих слідчих дій за адресами проживання організаторів наркотрафіку у Черкасах вилучено обладнання для фасування наркотиків та банківські картки, на які зловмисники отримували кошти від злочинного бізнесу.
 
У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 305, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, підозрюваним оголошено про підозру в скоєнні злочинів.
 
Наразі, наголошують в управлінні СБУ у Черкаській області, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин функціонування злочинної схеми, притягнення до відповідальності організаторів наркотрафіка та встановлення інших осіб, причетних до поставок наркотиків в Україну з ЄС.
 
До речі, напередодні у Каневі черкаські правоохоронці затримали чотирьох із 12 учасників злочинного угруповання, які облаштували дві лабораторії у приватному домоволодінні та гаражі і щомісяця виробляли там до 10 кілограмів наркотиків на суму майже мільйон гривень.
 
Готовий товар дилери оптом поставляли замовникам на території Черкаської та Київської областей. Під час затримання наркоділки чинили збройний опір.