Українські боксерки на чемпіонаті світу в Індії вибороли два «срібла»

28.11.2018
Українські боксерки на чемпіонаті світу в Індії вибороли два «срібла»

Чемпіонат світу в Індії українські майстрині боксу завершили з двома срібними нагородами. (Фото з сайта fbu.org.ua)

Із двома нагородами повернулася з боксерського чемпіонату світу жіноча збірна України.
 
Нехай пару срібних нагород наші дівчата вибороли й не в олімпійських вагових категоріях, здобутки Ганни Охоти (до 48 кг) та Марії Бови (до 64 кг) стали свідченням існуючої сили та потенціалу, котрий має велика боксерська сім’я в Україні. 
 
Два роки тому в Ріо відбувся олімпійський дебют українського жіночого боксу. Тоді ветеран і давній лідер «синьо-жовтих» Тетяна Коб гідно пройшла випробування, завершивши турнір у ваговій категорії до 51 кг на чвертьфінальній стадії.
 
На чемпіонаті світу-2018 в Індії прийшов час демонструвати свою майстерність іншим представницям українського боксу. І, як свідчать у профільній федерації, в Нью-Делі наші боксерки досягли чудового результату.
 
«Останнього разу на­ша жіноча команда була представлена у фіналі чемпіонату світу в далекому 2012 році. Однак цього разу ми отримали двох фіналісток. А це означає, що жіночий бокс в Україні розвивається», — наголосив виконавчий директор ФБУ Донатас Піскун.
 
Учасницею того фіналу шестирічної давнини була Марія Бова, котра, в підсумку, здобула «золото» в категорії до 69 кг. У Нью-Делі після багаторічної перерви, котра була пов’язана з двома декретними відпустками, вона мала прекрасний шанс зробити на ЧС «золотий» «дубль». Утім виграти фінал у китаянки Дан Доу досвідченій спортсменці не вдалося. 
 
«Прикро про це говорити, але ключовою з причин, яка завадила мені краще виступити на ЧС-2018, стала травма ноги, котрої я зазнала у чвертьфінальному бою. Шкода, що не змогла повторити своє досягнення 2012 року, проте підсумковим результатом я все ж повністю задоволена», — відзначила у коментарі прес-службі ФБУ Марія Бова.
 
Так само нотки жалю звучали й у голосі Ганни Охоти, котрій піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу завадила іменита господарка змагань — багаторазова чемпіонка пленети Марі Ком. Після перемоги в рідних стінах її золота колекція планетарного «золота» поповнилася шостою медаллю.
 
Натомість для Охоти світове «срібло» Нью-Делі стало взагалі першим здобутком планетарного масштабу.
 
Дуже приємно, що весь час i всі сили, які я віддавала підготовці до чемпіонату світу, увінчалися такою бажаною нагородою. Хоча, відверто скажу, що золотий колір мені пасує значно більше», — наголосила Охота.
 
Як сказав після прильоту з Індії головний тренер української збірної Сергій Гордієнко, йому дуже хотілося повернутися додому з «мундіалю» із «золотом». Але й «срібло» — то хороший результат.
 
«Усі дівчата, без винятку, показали себе на чемпіонаті світу з позитивного боку. Ми отримали достатньо матеріалу для аналізу й спробуємо зробити так, аби в майбутньому наші здобутки стали ще кращими», — резюмував Гордієнко.