У Тернополі знову запрацювала Фабрика святого Миколая

28.11.2018
У Тернополі знову запрацювала Фабрика святого Миколая, «цех» якої розташований при храмі святого Йосафата, а опікується ним молодіжна комісія Української греко-католицької церкви.
 
Зараз волонтери запаковують кілька тисяч імбирних пряників, які потім продаватимуть у храмах міста.
 
За виручені кошти традиційно придбають подарунки до Дня святого Миколая для сиріт та дітей iз потребуючих родин — в основному солодощі, фрукти, книжки та шкільне приладдя. 
 
«Принести радість свята тим дітям, які через життєві обставини не можуть відчути його у всій повноті», — так говорить про мету діяльності незвичайної фабрики голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архiєпархії УГКЦ отець Орест Павліський.
 
Окрім пряників, волонтери розфасують та запакують також велику кількість речей, солодощів та фруктів для сиріт та малозабезпечених дітей, що їх зноситимуть звідусіль. Це великий обсяг роботи, тож організатори вже тепер просять зголошуватися помічників.
 
Допомогти може кожний бажаючий, треба тільки прийти до храму чи зателефонувати, і тернополяни охоче стають помічниками Святого Миколая. 
 
У минулі роки на фабриці, чия діяльність відбувається в рамках всеукраїнського благодійного проекту «Миколай про тебе не забуде», працювали цілі сім’ї і навіть шкільні класи.