Охочих пройти перепідготовку резервістів виявилось набагато більше, ніж була потреба — Муженко

05.12.2018
У зоні бойових дій упродовж попередньої доби окупанти 14 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, зокрема було зафіксовано і чотири випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.
 
 
 
Ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Степне, Авдіївка, Водяне, Славне, Чермалик, Водяне, що на Приазов’ї, та Гнутове. Тут російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 
 
 
По опорних пунктах Об’єднаних сил біля Кримського окупанти двічі застосували міномети калібру 82 мм, а оборонні укріплення поблизу Пісків противник обстріляв ще й з мінометів 120-го калібру. Підрозділи, що обороняються, вживали адекватних заходів для придушення ворожої вогневої активності. 
 
У ході бойових дій поранень зазнали два військовослужбовці Об’єднаних сил. За даними розвідки, 3 грудня трьох російських окупантів було знищено, а ще трьох — поранено. Станом на 7-му годину ранку 4 грудня противник вогню у напрямку наших позицій не відкривав.
 
Нагадаємо, що Генеральний штаб Збройних сил України з 3 грудня розпочав підготовку першої черги резервістів. І, як з’ясувалося, охочих пройти перепідготовку виявилося вдосталь.
 
«Ми розпочали підготовку оперативного резерву номер один. І отримали охочих пройти підготовку набагато більше, ніж була потреба. І це великий плюс. Люди самі приходять і навіть деякі ображаються, що не потрапили», — заявив начальник Генерального штабу Віктор Муженко.
 
Додамо, що заступник командувача Об’єднаних сил із питань застосування сил і засобів Національної гвардії України генерал-майор Віктор Ганущак здійснив огляд стаціонарних блокпостів, взводних опорних пунктів та командно-спостережних пунктів підрозділів Національної гвардії України, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил.
 
Віктор Ганущак обговорив із командирами батальйонної та ротної груп проблемні питання, оглянув умови зберігання зброї та боєприпасів, перевірив місця зберігання продуктів i приготування їжі.