Львівська ІТ-компанія розпочала тестування бета-версії розумної системи паркування

05.12.2018
Львівська ІТ-компанія SoftServe на паркінгу біля свого головного офісу розпочала тестування бета-версії розумної системи паркування. 
 
Розроблене рішення складається з мобільного веб-додатку, а також розміщеного на в’їзді до паркінгу LCD-дисплея.
 
Використовуючи встановлені на даху камери, система застосовує алгоритми машинного навчання для аналізу отриманих зображень.
 
Після обробки інформація моментально потрапляє до системи та виводиться на екран, вказуючи вільні, зайняті чи зарезервовані паркомісця.
 
Складно лише на словах, а на практиці надзвичайно просто й зручно, вам не доведеться годинами кружляти навколо паркінгу з надією на те, що вільне місце таки знайдеться. Інформацію про наявність доступних паркомісць оновлюватимуть у режимі реального часу.
 
Розробники гарантують, що система не видаватиме жодних збоїв, вона навіть здатна навчатися — наприклад, зараз працює над тим, щоб розпізнавати зображення за різних погодних умов.
 
Розробники також планують створити «розумні ворота», які будуть автоматично відкриватися після розпізнавання номерних знаків автомобіля, й мають на меті запустити мобільний додаток для львів’ян із функціями навігації до найближчого вільного паркувального місця та зручної безготівкової оплати за парковку  авто.
 
Розумна система паркування вже незабаром з’явиться на центральних вулицях Львова.
 
«Ми обрали три паркувальні майданчики. Це буде площа Міцкевича, це паркувальний майданчик біля головної пошти та проспект Шевченка. Пілотний проект — це дуже добре. Оскільки ми можемо малими ресурсами проаналізувати і зрозуміти, наскільки це рішення є аплікабельним для нашого міста», — зазначила в коментарі журналістам zaxid.net очільниця IT-управління ЛМР Марта Романяк.
 
Пілотний проект із впровадження розумної парковки вже погодила Львівська міська рада. Облаштування паркінгу не потребує значної кількості матеріальних витрат.
 
На відміну від існуючих на ринку подібних систем, львівська розробка не вимагає сотень сенсорів i кілометрів кабелю, тож може використовуватись для парковок відкритого типу. Вільні місця в режимі реального часу моніторить звичайна камера, яка має бути встановлена високо на даху.