Василь Ломаченко зробив іще один крок на шляху до об’єднання поясів у легкій вазі

11.12.2018
Василь Ломаченко зробив іще один крок на шляху до об’єднання поясів у легкій вазі

Перейшовши до легкого дивізіону, Василь Ломаченко за два поєдинки розжився чемпіонськими поясами WBA та WBO. (Фото з сайта unian.net.)

Дюжина поєдинків знадобилась  Василю Ломаченку на профі-ринзі, аби залишити чемпіонський слід у трьох різних вагових категоріях.
 
Навесні 2018 року він розпочав новий для себе процес, узявши старт у колекціонуванні поясів у легкому ваговому дивізіоні. І після перерви, пов’язаної з операцією на правому плечі, у розпорядженні Василя вже є два чемпіонські титули.
 
Слідом за виграним у травні поясом WBA минулого уїк-енду Ломаченко отримав у своє розпоря­дження почесний трофей Всесвітньої боксерської організації (WBO), відібравши його у досвідченого Хорхе Педраси з Пуерто-Рико.
 
До очного побачення з українцем 29-річний пуерториканець мав у своєму пасиві, як і його візаві, лише одну поразку на професіональному ринзі. Хоча після переходу з другого напівлегкого дивізіону в легку вагу до зустрічі з українським боксером Педраса не програвав, здобувши в новій для себе іпостасі три перемоги поспіль.
 
Не мав наміру поступатися Хорхе й у поєдинку проти Ломаченка. Маючи за плечима досвід 25 успішних поєдинків, до 11-го раунду він вельми гідно опонував нашому співвітчизнику. Один з його ударів у шостому періоді призвів до розсічення брови українця, через що у секундантів Василя суттєво додалося роботи.
 
Водночас сам Педраса опинився у цейтноті в перед­останній трихвилинці, коли «Лом» двічі відправив суперника в нокдаун. Зрештою, у пуерториканця вистачило сил, аби на своїх ногах завершити протистояння. Хоча з чемпіонським поясом WBO йому все ж довелося попрощатися.
 
Василь Ломаченко не раз уже заявляв, що прагне об’єднати чемпіонські пояси одного з вагових дивізіонів. У двох попередніх «лігах» досягти титулу абсолютного чемпіона йому не вдалося. Натомість у легкій вазі конкуренти Супер-Васі більше схильні до діалогу, тож і ймовірність великого об’єднавчого бою для українського профі виглядає доволі реальною.
 
«Я завжди мріяв про об’єднавчі поєдинки. Це завжди було моєю метою. А бій проти Педраси — це просто крок на шляху до звання абсолютного чемпіона дивізіону», — наголосив Ломаченко. За його словами, після поєдинку проти пуерториканця він став дещо ближчим до заповітної цілі. І хоча достроково завершити цей бій йому не вдалося, сумнівів у суддів щодо імені переможця узагалі не було — 119:107, 117:109, 117:109.
 
«Я добре підготувався до бою, проте Ломаченко був неперевершеним», — резюмував Педраса.
 
Водночас експерти вважають, що українець у цьому протистоянні виглядав дещо скутим. Можливо, давалися взнаки наслідки перенесеної операції на робочому плечі. У будь-якому разі, «Лом» дав чітко зрозуміти, що зупиняти на досягнутому він не планує.
 
До того ж «Хай-тек», як називають Васю в США, прагне довести ще одну аксіому: «Хочу продемонструвати, що мій батько кращий тренер у світі, геній боксу». Наразі ж батько та син Ломаченки, як свого часу це робили брати Клички, успішно рухаються до своєї мети.