Прохід суден з агропродукцією через Керченську протоку розблоковано

11.12.2018
Прохід суден з агропродукцією через Керченську протоку розблоковано

Зерноперевалка Азову надолужує вимушений простій. (Фото з сайта gol.ua.)

Адміністрація мор­ських портів України повідомила приємну новину: перевалка зерна на судна через порти Маріуполя і Бердянська відновлена і здійснюється у штатному режимі.
 
Учасники Штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві минулого тижня обговорювали, як ефективно компенсувати період простою вантажів, спровокованого російською морською агресією проти України.
 
«Наші судна почали проходити в обидві сторони через порти Маріуполя і Бердянська. Порти працюють у штатному режимі, експортні відвантаження відбуваються за планом», — підтвердив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк.
 
За словами начальника Служби з організації роботи портів ДП «Адміністрація морських портів України» В’ячеслава Вороного, внутрішні робочі групи, створені для взаємодії морських портів і станцій Укрзалізниці, працюють у щоденному графіку. Всі необхідні питання вирішуються оперативно. На сьогодні в жодному з терміналів не оголошено конвенції (обмежень на прийом вантажів).
 
Станом на 4 грудня перевалка вантажів морськими портами становила 37,2 мільйона тонн, що майже дорівнює минулорічному показнику за аналогічний період.
 
Тим часом українські порти на Азові планують збільшити перевалку вантажів майже на 800 тисяч тонн на рік. Для цього адміністрація морських портів України продовжує реалізацію проектів з днопоглиблення.