Тимошенко уклала союз з Коломойським проти Порошенка

11.12.2018
Українські олігархи кожен у свій спосіб намагатимуться вплинути на результат президентських виборів, зокрема Ігор Коломойський уклав союз з Юлією Тимошенко, і це не єдина його «політична інвестиція», пише у своїй публікації на сайті «Газети по-українськи» відомий західний політолог українського похо­дження Тарас Кузьо.
 
Коломойський, який, до речі зараз постійно перебуває за кордоном, отримав серйозний удар від держави — його позбавили контролю над компанією «Укрнафта» та «Приватбанком». Щодо останнього, то упродовж 2005-2016 років через «Приват» було «відмито» 5,6 мільярдів доларів.
 
«Сьогодні Коломойський підтримує трьох кандидатів. Комік Володимир Зеленський і лідер фейкової націоналістичної партії «УКРОП» Олександр Шевченко грають роль спойлерів і технічних кандидатів. Водночас головний союз, спрямований проти Порошенка, Коломойський уклав із Тимошенко. Не дивно, що найпопулярніший телеканал України «1+1» нещадно критикує чинного Президента», — пише Тарас Кузьо. 
 
Цікаво, що комік Зеленський не гребує підробітками на олігархічних корпоративах прямо у той час, коли на підконтрольному Коломойському телеканалі «1+1» його називають ледь не одним з головних претендентів на посаду глави держави та, відповідно, головнокомандувача української армії.
 
Відома журналістка Соня Кошкіна повідомила, що Зеленський нещодавно розважав гостей на дні народження олігарха Ігоря Суркіса, власника київського «Динамо», теж близького до Коломойського. Його гонорар склав 110 тисяч доларів.
 
«Уявляєте, потенційний кандидат у президенти розважає українську «знать», яка жує, чвакає, випиває та хіхікає при цьому», — написала Кошкіна.
 
Утім Тарас Кузьо вважає, що головне суперництво на виборах розвернеться саме між Петром Порошенком та Юлією Тимошенко. 
(Інтернет видання «politiko.ua»)