У Почаєві звільнилися всі листоноші, яким прописали обслуговувати клієнтів за хвилину

12.12.2018
Містечко Почаїв Кременецького району Тернопільщини, широко відоме досі лише  розташуванням там Свято-Успенської  лаври, прославилося нещодавно, після сюжету на одному із загальнонаціональних телеканалів, зовсім іншим.
 
Листоноші  населеного пункту чи не першими в Україні адекватно відреагували на дивні реформи Укрпошти, спрямовані останнім часом аж ніяк не на покращення умов їх роботи та обслуговування населення. 
 
Кілька днів тому всі 9 листонош Почаївського поштового відділення написали заяви про розрахунок за власним бажанням. Таким чином вони протестують проти низької зарплати — у середньому це  2 тис. 200 гривень. А після чергового «покращення» умов їхньої праці має стати ще меншою. 
 
Рiч у тiм, що доставку пошти, яку дотепер вони здійснювали чотири рази на тиждень, вирішили скоротити до трьох. Обсяг роботи у поштарок від цього аж ніяк не зменшиться — її просто доведеться робити значно швидше і за менші гроші. Тобто якщо досі на обслуговування однієї людини їм виділяли двi хвилини (за свідченням листонош, при видачі пенсій, приміром, нереально і в 5 вкластися), то тепер буде ще менше.
 
На невідповідність зарплати обсягу роботи та незадовільні умови праці листоноші Почаєва раніше скаржилися керівництву не раз, однак їхні справедливі претензії ігнорували, тож тер­пець жінкам урвався. 
 
Чи знайдуться на їхнє місце інші бажаючі, чи буде кому доставляти жителям містечка листи, газети та пенсії  — питання залишається відкритим. Принаймні в районного керівництва Укрпошти відповіді на нього наразі немає.