У Києві 26 грудня найкращі українські солісти візьмуть участь у різдвяному Бахівському марафоні

21.12.2018
У Києві 26 грудня найкращі українські солісти візьмуть участь у різдвяному Бахівському марафоні

Cкрипалька Мирослава Которович (у центрі). (Фото з сайта m.gorod.cn.ua.)

У Києві 26 грудня на честь 333-річчя найвідомішого композитора всіх часів та народів найкращі українські солісти візьмуть участь у різдвяному Бахівському марафоні»: скрипалька Мирослава Которович — донька славетного українського скрипаля та диригента Богодара Которовича, піаністка Наталія Сікорська — володарка гран-прі престижної «Премії Ванди Ландовської» та 16-річний саксофоніст-вундеркінд Кента Ігараші — лауреат понад 20 міжнародних конкурсів. 
 
 
Концерт «Різдвяний Бах» у Великому залі Національної музичної академія України імені Петра Чайковського стане справжньою насолодою для поціновувачів музики.
 
Бо гратиме камерний оркестр України «Київські солісти», який давно підкорив світову публіку, виступаючи на таких відомих сценах, як Люксембурзький палац у Парижі, «Коміше Опер» у Берліні та «РадіоКультурхауз» у Відні. 
 
Ще один учасник грандіозного різдвяного музичного дійства, який отримав звання кращого музичного колективу на міжнародних конкурсах у Німеччині та Франції, — легендарний Київський квартет саксофоністів. І ансамбль народних інструментів «Лабіринт», який, здобувши численні призи на міжнародних конкурсах, так само впевнено сягає найтонших струн душі кожного слухача. 
Юний Кента Ігараші зробив власне аранжування Бахового концерту, який в оригіналі написаний для флейти з оркестром, — для саксофону.
 
Знамениті скрипалі-віртуози Мирослава Которович і Андрій Павлов виконають подвійний концерт для двох скрипок з оркестром.
 
Публіка почує і клавесин, і рояль, і гобой, оскільки прозвучать такі епохальні твори Баха, як Арія з оркестрової сюїти №3, Концерт для фортепіано з оркестром ре мінор, Концерт для гобою та скрипки з оркестром, Концерт для клавесина з оркестром фа мінор.
 
Музиканти об’єдналися заради того, щоб у форматі нон-стоп виконати відомі твори найвидатнішого композитора світу, поєднавши містичний символізм незвичної дати та магічну музику епохи бароко. 333 роки — дійсно, дата не зовсім кругла, проте цікава.
 
Саме стільки років тому в самому серці Німеччини, у місті, де перекладав свою Біблію Мартін Лютер, на околиці загадкового Тюринзького лісу, народився звичайний хлопчик, названий Йоганном-Себастьяном.
 
За його родом уже понад століття тяглася слава професійних музикантів. Бахам пощастило. У той час у тому регіоні музику підтримували — і влада церковна, і світська. Усі члени багатодітної родини Баха музикували. Т
 
ож у наймолодшого — шостого — сина просто не залишалося вибору. Заняття музикою він любив. І не лише присвятив їй усе своє життя, а й перевершив талантом і майстерністю усіх своїх родичів.