Фігурантів резонансної ДТП у Харкові залишили в СІЗО ще на два місяці

21.12.2018
Фігурантів резонансної ДТП у Харкові залишили в СІЗО ще на два місяці

Олена Зайцева та Геннадій Дронов. (Фото з сайта 112.ua.)

Олена Зайцева та Геннадій Дронов, які вже більше року чекають вироку в СІЗО, зустрінуть уже другі новорічні свята за ґратами.
 
 
Таке рішення днями прийняв суддя Віктор Попрас, хоча обидва фігуранти резонансної ДТП просилися під домашній арешт.
 
 
«Я не збираюся нікуди тікати, — запевнив пан Дронов у зверненні до правоохоронців. — Я готовий здати закордонний паспорт. Прошу змінити мені запобіжний захід на домашній арешт з електронним браслетом».
 
Із таким же проханням звернулася до судді й адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир. За її словами, стан здоров’я затриманої не дозволить їй кудись поїхати, ховаючись від слідства.
 
Але родичі загиблих нагадали, що повторна медична експертиза не виявила у Зайцевої хвороб, несумісних із перебуванням у слідчому ізоляторі, тому суддя прийняв саме їхню позицію. 
 
Головною інтригою цього засідання повинен був стати виступ фахівців Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, які мали озвучити інформацію про вживання Оленою Зайцевою опіатів у день аварії.
 
Втім через організаційні проблеми цей виступ перенесли на наступний день. Водночас суддя привідкрив завісу таємничості, зачитавши результати додаткової експертизи.
 
«Дати достовірну оцінку, чи була Зайцева у стані наркотичного сп’яніння під впливом медичних препаратів, не є можливим, — сказав він. — Свої висновки експерти робили, виходячи з матеріалів справи». 
 
Самі ж експерти не виступили через відсутність у залі одного з адвокатів Зайцевої, який заочно поросив не проводити без нього допит.