Батьки та учні харківської школи №67 вийшли на пікет з вимогою повернути директорку школи

28.12.2018
Батьки та учні харківської школи №67 вийшли на пікет, оскільки хочуть повернути до навчального закладу директора Олену Лисичкіну.
 
Недавно жінка сама написала заяву про звільнення, але пікетники переконані, що зробила це під тиском чиновників Холодногірського районного управління освіти.
 
Причину такого кроку розкрив правозахисник Андрій Ільгов.
 
«Справа у тім, що директор, м’яко кажучи, не підтримує систему поборів, тому у цій школі, за словами батьків, уже кілька років така практика відсутня, — повідомив він. — На знак солідарності такі ж заяви написали ще 17 учителів. Школа лишилася фактично без викладацького складу. Наразі ми проводимо об’єктивне розслідування, і всі винні будуть покарані». 
 
За словами Андрія Ільгова, проблеми в Олени Лисичкіної могли з’явитися після пертурбації в керівному складі райдержадміністрації. Туди прийшла чиновниця, яка вже потрапляла до новин через свою любов до красивих речей.
 
Зокрема, під час общуку у неї знайшли безліч жіночих сумочок і скриньок iз коштовностями. Більше того, вона «забула» згадати у своїй чиновницькій декларації ювелірні прикраси на суму близько 600 тисяч гривень. 
 
У свою чергу, директор департаменту освіти Харківської міськради Ольга Демченко, коментуючи скандал, пояснила звільнення Олени Лисичкіної так: «Були виявлені порушення трудового, учбово-виховного процесів, медобслуговування. Недавно відбулося засідання з представниками департаменту освіти, після чого директор написала заяву про звільнення за згодою сторін». 
 
Утiм батьків i колег таке пояснення не влаштувало. Вони хочуть відновити справедливість й планують на знак протесту перекрити трасу, якщо їхня вимога не буде врахована.