СБУ Черкащини затримала на хабарі посадовця фіскальної служби

09.01.2019
Співробітники Служби безпеки України разом iз прокуратурою викрили на хабарі начальника одного з відділів Державної фіскальної служби в Черкаській області.
 
Як повідомляють  в обласному управлінні СБУ, оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм отримання коштів від місцевих приватних підприємців.
 
Гроші вимагав за надання дозволів на ведення роздрібної торгівлі, а також невжиття заходів адміністративного реагування за виявлені порушення та не проведення подальших перевірок. 
 
За такі «послуги» черкаські підприємці мали щомісячно сплачувати зловмиснику по п`ять тисяч гривень. 
 
«Правоохоронці затримали посадовця у Черкасах після отримання чергового «траншу» від одного із комерсантів», — розповідають в управлінні СБУ в Черкській області. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.
 
Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин та осіб причетних до протиправної діяльності. Операція з викриття посадовця проводилась спільно з головним управління внутрішньої безпеки ДФС України.