Лідери української прем’єр-ліги розпочали підготовку до весняної частини сезону

14.01.2019
Лідери української прем’єр-ліги розпочали підготовку до весняної частини сезону

Київські динамівці — на тренувальному зборі в іспанській Марбельї. (Фото прес-служби ФК «Динамо» (Київ).)

Пробувши близько місяця у відпустці, вітчизняні клуби прем’єр-ліги поступово повертаються до робочого процесу, аби в лютому знову бути в формі для проведення офіційних матчів.
 
 
Раніше за інших цей процес розпочнуть вітчизняні флагмани — «Шахтар» та «Динамо», котрі 14 лютого зіграють свої перші поєдинки в «плей-оф» Ліги Європи.
 
 
Підготовку до весняної частини сезону лідери українського футболу почали з традиційного медогляду, котрий і динамівці, й «гірники» пройшли в приватних столичних клініках.
 
 
Надалі ж шляхи грандів розійшлися. «Біло-сині» вирушили до іспанської Марбельї, а місцем тренувального збору футболістів «Шахтаря» буде турецький Белек.
 
Примітно, що новий рік київський та донецький клуби розпочали з цікавих кадрових придбань. Утім якщо «гірники» своє придбання зробили на перспективу, підписавши контракт з 19-річним атакувальним півзахисником національної збірної Ізраїлю Манором Соломоном, то для «Динамо» поява в Києві іспанця Франа Соля має принести команді негайний результат.
 
Появи форварда голландського «Віллем ІІ» Соля в «Динамо» чекають із дня на день, проте офіційної інформації про підписання контракту з табору столичного клубу все ж не надходило.
 
Подейкують, що причина затримки — неузгодженість у питанні трансферної ціни іспанського форварда, за якого українських клуб готовий заплатити три мільйони євро, тоді як керівники голландської команди прагнуть отримати за футболіста, котрий у нинішньому сезоні в 20 матчах за «Віллем ІІ» забив 17 м’ячів, дещо більше. Утім, бажання Соля пограти на серйозному рівні в єврокубках має зіграти в цій трансферній епопеї визначальне значення.
 
Нагадаємо, що суперником динамівців у 1/16 фіналу ЛЄ-2018/2019 буде грецький «Олімпіакос». І, схоже, команда Олександра Хацкевича з усією серйозністю готується до цього протистояння, адже для перших у сезоні спарингів динамівці обрали доволі серйозних опонентів — німецький «Бохум», румунську «Стяуа» та празьку «Спарту».
 
Щодо «гірників», то команда Паулу Фонсеки форсувати підготовку до другої фази сезону, котра розпочнеться для неї поєдинком проти німецького «Айнтрахта», певно, не буде. Контрольні матчі проти хорватського «Хайдука» та представника азербайджанського чемпіонату — «Карабаху» — розраховані на поступовий розігрів. Хоча не виключено, що організувати поєдинки з більш знаними суперниками в турецькому Белеку «Шахтарю» просто не під силу.
 
Зрештою, в кожного свій шлях, і нинішній зимовий антракт «гірники» вирішили провести саме в Туреччині, куди, до слова, незабаром перебереться ще не один вітчизняний клуб. Хоча за браком коштів окремим представникам УПЛ доводиться розпочинати підготовку до другої частини чемпіонату вдома, на засніжених футбольних полях своїх тренувальних баз.