Українські хокеїстки виграли кваліфікаційний турнір ЧС в дивізіоні ІІВ

17.01.2019
Українські хокеїстки виграли кваліфікаційний турнір ЧС в дивізіоні ІІВ

Українські хокеїстки достроково виграли кваліфікацію чемпіонату світу в дивізіоні ІІВ у ПАР. (Фото з сайта www.iihf.com)

Інформуючи користувачів офіційного сайта Міжнародної федерації з хокею на льоду про старт кваліфікації жіночого чемпіонату світу в дивізіоні ІІ В у Кейптауні, прес-служба організації зосередила свою увагу на яскравій грі збірної України, котра з двох перемог розпочала свій виступ на дебютному для себе турнірі.
 
 
Чи зможуть «синьо-жовті» продовжити свою переможну ходу в матчі проти Бельгії? Саме це питання найбільше цікавило тих, хто стежив за перебігом змагань у ПАР, адже саме в цьому поєдинку мав визначитись переможець південноафриканської кваліфікації, котрий і братиме участь у майбутньому ЧС II В.
 
Попри те, що початок цього доленосного для турнірної інтриги поєдинку українська команда розпочала вельми нервово, двічі заробивши вилучення, повести суперницям у рахунку підопічні Вадима Радченка не дозволили.
 
Натомість своїм шансом розіграти зайвого «синьо-жовті» скористалися одразу. А до кінця першого періоду українським хокеїсткам навіть удалося подвоїти рахунок.
 
У другій двадцятихвилинці команди-суперниці обмінялися шайбами. Водночас останнє слово залишилось за збірною України, кращий бомбардир якої Владислава Скащук, зробивши у матчі «дубль», зняла всі питання щодо переможця двобою — 4:1.
 
Так само парою результативних кидків Скащук відзначилася й у виграному «синьо-жовтими» матчі проти іншого претендента на путівку — збірної ПАР. Укупі з перемогою над Болгарією «синьо-жовті» зібрали достатній ужинок для того, аби за тур до завершення кваліфікації стати достроковим переможцем відбіркового квінтету. 
 
Відтак останній матч українських хокеїсток на турнірі проти команди Гонконгу — аутсайдера кваліфікації — перетворився вже на іміджевий, а не турнірний проект.
 
Маючи перевагу в очному протистоянні над основним переслідувачем, підопічні Вадима Радченка могли навіть — без загрози своєму лідерству в групі — і програти заключний поєдинок у Кейптауні.
 
Утім суперник, який два перші матчі у відборі програв iз загальним рахунком 2:18, навряд чи міг зупинити переможну ходу збірної України.
 
Перед відльотом до ПАР головний тренер «синьо-жовтих» наголошував, що його підопічні перемагатимуть усіх суперників у кваліфікації. Тож, думається, для збірної Гонконгу жодних виняткiв Вадим Радченко і К° не передбачали.
 
Загалом, гра проти аутсайдера дозволяла збірній України серйозно покращити свій голевий доробок на турнірі, а Владиславі Скащук поборотися за звання кращого снайпера турніру з бельгійкою Валері Женер, в активі котрої після трьох матчів було шість закинутих шайб.
 
Лідирувала Женер і в рейтингу результативності «гол плюс пас», маючи на рахунку сім балів. При цьому форвард харківських «Пантер» Скащук до матчу з Гонконгом підходила з не набагато меншим здобутком — чотири шайби та дві результативні передачі.
 
Словом, українські хокеїстки мали чудовий шанс не тільки завершити турнір у ПАР iз головним командним трофеєм, а й допомогти своїй партнерці здобути приз кращого гравця кваліфікації.