Не зашкодьте!

23.01.2019
Шановна редакціє «України молодої». Проживаю в Енергодарі Запорізької області з 1973 року.
 
Мені 74 роки. Завжди брав участь у виборах і як виборець, і як член комісії.
 
Ніколи не було відчуття помилки за результат мого голосування.
 
Ще в 1991 р. на горбачовському референдумі виступив противником існування кремлівської імперії СРСР. Був членом двох партій: Республіканської партії М. Гориня та «Нашої України».
 
Пишаюся тим, що голосував за Віктора Ющенка навіть тоді, коли за нього проголосували 5,45 % ви­борців. Мій пріоритет — існування держави Україна як гаранта існування мого українського народу.
 
У місті Енергодар місцева влада завжди була і залишається антиукраїнською та прокремлівською. І місцевий голова, і місцева влада були і залишаються регіональними, опозиційними до України.
 
На останніх місцевих виборах міським головою і членами міськради стали представники ахметовської теплової станції завдяки тому, що вони ведуть активну агітацію серед пенсіонерів, як найактивнішої частини виборців, і членів комісії.
 
Безкоштовно ветеранам та пенсіонерам передплачують регіональні газети, зокрема місцеву «Сила слова» та запорізьку «Верже»*.
 
Міськ­рада, Ахметов влаштовують щорічні поїздки пенсіонерів у будинки відпочинку в Кирилівку. У рік виборів актив товариств пенсіонерів, лікарів, учителів, ветеранів праці і теплової станції запрошують на вечірку в кафе «Макс».
 
Ахметов прислав до міського голови «смотрящіх» — Василя Разводова з Павлограда та Ігоря Курдю з Добропілля Донецької області.
 
Не є секретом, що кандидатом у президенти від Ахметова є Олександр Вілкул, десяток білбордів якого заполонили Енергодар.
 
Водночас газета «Верже», яку міськрада за свій рахунок передплатила пенсіонерам Енергодара, агітує за Олега Ляшка.
 
Розрахунок простий: Ляшко, Садовий, Тимошенко потрібні Рінату Ахметову для того, щоб вони відібрали голоси в Порошенка, у якого пріоритетом є виховання українського народу в дусі патріотизму — «5-й канал».
 
І скажу відверто, мені як пенсіонеру сподобалась і пенсійна реформа, і медична — як хворий на діабет ІІ типу отримую безоплатні ліки.
 
Наш філософ Григорій Сковорода сказав: не знаєш чим допомогти своєму народові — не переймайся. Головне — не зашкодь. 
 
*Газету «Верже» було створено в червні 1993 року спочатку як безкоштовний додаток на 4 сторінках до газет «Индустриальное Запорожье» та «Наш город». Нині власники газети вважають її незалежним тижневиком. — Ред.
Роман ДУДОСЬ 
Енергодар, Запорізька область