Бізнесмен Сергій Старицький загинув під час пиятики в будинку ексглави МЗС Леоніда Кожари

25.02.2020
Самогубство чи вбивство? Ці питання виникли не лише у слідчих та оперативників, які приїхали на місце загибелі відомого медіаменеджера в елітному селі Чайки під Києвом минулої п’ятниці ввечері. 
 
Про те, як і чому загинув Сергій Старицький міркували і його рідні та близькі, численні друзі та бізнеспартнери, а ще громадськість, яка, дізнавшись про смерть експіарника Януковича в «хатинці» ексміністра МЗС часів прем’єрства Азарова, зробила висновок (принаймні такими є коментарі користувачів у соцмережах) про те, що в середовищі колишніх «регіоналів» вистачає подібних кривавих таємниць.
 
Спочатку поліція розслідувала загибель Сергія Старицького від пострілу в голову, як самогубство. На місці з’ясувалося, що в будинку перебувало троє осіб: подружжя Кожар та їхній гість. Саме дружина Кожари й викликала «копів». 
 
«Усі троє вживали алкогольні напої. Зі слів жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрелив собі в голову з пістолета господаря», — зазначають у Нацполіції.
 
І додають, що, за її словами, господар нібито також був в іншій кімнаті у власних справах. Як речовий доказ вилучено нагородний пістолет марки Jericho 941 PSL Леоніда Кожари.
 
Утiм уже наступного дня у Нацполіції повідомили, що версію про самогубство Старицького слідчi більше не розглядають. А саме кримінальне провадження, за погодженням із прокуратурою, перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство.
 
«Для встановлення всіх обставин події призначено низку експертиз: судово-медичну, комплексну молекулярно-генетичну, дактилоскопичну, балістичну та хімічну.На цей час правоохоронці отримали дані, які дають підстави припускати, що чоловік міг не сам покінчити із життям», — зазначають у Нацполіції.
 
Зауважимо, що близький друг Старицького Володимир Костерин за день до цього рішення слідчих закликав не вірити у версію самогубства. І стверджував, що, за неофіційними даними експертів, у бізнесмена стріляли з відстані 3-5 метрів.
 
Старицький був доволі відомою персоною у медійному середовищі: очолював правління телеканала «Інтер» 2005-2006 роках, з 2007-го — гендиректор Atlantic Group. Також у минулому Старицький був директором телеканала «Тоніс», главою компанії «Перехід- Медіа» і президентом хокейного клубу «Сокіл».
 
Бізнесмен роками був тісно пов’язаний iз Віктором Януковичем і Партією регіонів. Під час президентських виборів-2004 саме через піарні структури Старицького проходила вся зовнішня реклама кандидата у президенти Януковича. Крім того, Старицький був давнім другом олігарха Валерія Хорошковського.