Долю Кубка вирішено?

20.04.2006
Долю Кубка вирішено?

Перша зустріч Шеви з Роналдіньйо завершилася на користь бразильця. (Фото РЕЙТЕР.)

      Протистояння грандів світового футболу, «Мілана» та «Барселони», у півфіналі Ліги чемпіонів заздалегідь назвали достроковим розіграшем найпочеснішого клубного трофея Старого світу. Таким чином були дещо зневажені потуги дебютантів цієї стадії Суперліги — «Арсеналу» та «Вільяреала», але глядачі на «Сан-Сіро» в умовах аншлагу та рекорду за вартістю проданих квитків переконалися, що «червоно-чорні» й «синьо-гранатові» — великі команди.

      Перше побачення «Мілана» й «Барси» виправдало сподівання вболівальників і фахівців стосовно «розумного» футболу, хоча навряд чи надто видовищного. Задоволеними позавчора ввечері залишилися тільки гості з Каталонії, котрі здобули мінімальну перемогу, ставши лише другою командою, чиї ворота в цьому сезоні «россо-нері» не зуміли розпечатати на своєму стадіоні.

      Франк Райкард і Карло Анчелотті, партнери по «Мілану» початку 1990-х років, а нині — поважні тренери, не зуміли виставити на цей матч оптимальні склади через травми і дискваліфікації гравців. «Барселоні» бракувало португальця Деку й аргентинця Мессі, а у господарів найвідчутнішою втратою став форвард Філіппо Індзагі. Впадала у вічі відсутність досвіду матчів такого рівня у Альберто Джилардіно, тому на передньому фронті атаки Шевченко бився фактично сам.

      Коли в дебюті зустрічі Джило влучив у штангу, а Шева з близької відстані поцілив головою в голкіпера Вальдеса, навряд чи хтось думав, що ці моменти будуть найгострішими, створеними італійцями в поєдинку. Каталонська команда зі справжніми зірками у складі чудово контролювала м'яч, а головний чарівник чемпіонів Іспанії Роналдіньйо часто-густо демонстрував трюки на межі футболу й цирку. Причому не просто заради краси, а з неабиякою користю для партнерів. Дуель Шевченка й Рональдіньйо — чинного й попереднього володарів «Золотого м'яча» — виграв бразилець. Він не тільки на 57-й хвилині віддав гольовий пас у розріз французові Жюлі (після чого Людовік  потужно пробив голкіпера господарів Діда), а й сам міг відзначитися після неймовірних фінтів та в найгострішому епізоді поцілив у стійку.

      З виходом Мальдіні на поле під завісу поєдинку «Мілан» активізувався, проте бодай зрівняти рахунок так і не зумів — 0:1. «Барселона» повернулася додому «зі щитом» і продовжує вважатися головним претендентом на Кубок чемпіонів, а італійці мають тиждень на пошук шляхів порятунку ситуації.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу.

Перший матч (результат  вiвторка):

«Мілан» (Італія) — «Барселона» (Іспанія) — 0:1

      76 883 глядачів

      Суддя — Алан Сарс (Франція)

      «Мілан»: Діда, Неста, Каладзе, Стам (Кафу, 77), Сержиньйо, Пірло (Мальдіні, 67),  Гаттузо (Амброзіні, 74), Зеєдорф, Кака, Шевченко, Джилардіно.

      «Барселона»: Віктор Вальдес, Пуйоль, Маркес, Олегер (Мотта, 75), ван Бронкхорст, Едмілсон, ван Боммель, Іньєста, Роналдіньйо (Максі Лопес, 89), Жюлі (Беллетті, 70), Ето'о.

      Гол: Жюлі, 57.

      Попередження: Неста, 82 — Пуйоль, 34; Олегер, 74.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Матч 35-го туру англійської прем'єр-ліги: «Уїган» — «Астон Вілла» — 3:2 (Буллард, 25; Камара, 56, 60 — Анхель, 33; Ріджвелл, 67).