Ось вони й зустрілися

21.10.2006
Ось вони й зустрілися

«А я все одно вище»: Караччоло з «Палермо» заважає греку Кіргіакосу з «Айнтрахта». (РЕЙТЕР.)

      За останні роки ми звикли, що баталії групового етапу другого за рангом клубного турніру Європи відбуваються за участю українських команд. Але цьогорічні наші представники в Кубку УЄФА, запорізький «Металург» і «Чорноморець», не спромоглися подолати бодай один бар'єр на своєму шляху.

      І ось у квінтеті G зійшлися кривдники запоріжців та одеситів. У Афінах «Панатинаїкос», який виявився сильнішим за «МЗ», довів свою перевагу і над  тель-авівським «Хапоелем», котрий перед тим переміг команду Семена Альтмана. У другій зустрічі цієї групи бухарестський «Рапід» під керівництвом Луческу-молодшого і французький «Парі Сен-Жермен» не змогли пройти захист один одного жодного разу.

      А «найцікавiшим» серед «нецікавого» є для нас у Кубку УЄФА турнірна доля німецького «Байєра», кольори якого захищає форвард збірної України Андрій Воронін. «Фармацевти» позавчора не втримали переможний рахунок у Бельгії. Підсумок - 1:1. Українець вийшов на поле у Брюгге на 67-й хвилині замість Штефана Кісслінга, якого влітку придбали у «Нюрнберга». А колишній партнер Вороніна по нападу леверкузенців болгарин Дімітар Бербатов забив за свій новий клуб - англійський «Тоттенхем», який виступає в цій самій групі В.

      Отримавши право грати домашні матчі в Ізраїлі, продемонстрував свою силу «Маккабі» з Хайфи (протистояння цього клубу з «Ліверпулем» у кваліфікації Ліги чемпіонів у серпні ми бачили в Києві). Із міркувань безпеки підопічні Роні Леві грали все ж не у Хайфі, поруч із ліванським кордоном, а в Тель-Авіві. І переконливо здолали міцний французький «Осер». У цій самій групі «Рейнджерс», який намагається нагадати в Європі про свої колишні успіхи й повернутися до еліти, під керівництвом француза Поля Ле Гуена у гостях в Італії завдав поразки «Ліворно».

      Чинний володар Кубка УЄФА та Суперкубка Європи, іспанська «Севілья» «відскочила» у чеському Лібереці. Футболісти місцевого «Слована» володіли ініціативою, били в поперечину, захисників і поруч зі штангою, але завести м'яча у ворота Андреса Палопа не змогли. Паралельно з цим минулорічний кривдник «Шахтаря», голландський «АЗ», легко переграв португальську «Брагу». Перший гол в Алкмарі забив форвард збірної Грузії Шота Арвеладзе.

      Найкраще ж у четвер снайперські здібності проявив форвард бельгійського «Варегема» Тім Маттейс: у Відні він «відвантажив» у ворота «Аустрії» три м'ячі. На попередньому етапі, нагадаємо, напівлюбительська команда з Бельгії вкоротила турнірного віку російському «Локомотиву».

ТАБЛО

Кубок УЄФА. Груповий етап. 1-й тур 

      Група А. «Ліворно» (Італія) - «Рейнджерс» (Шотландія) - 2:3 (К. Лукареллі, 34 (пен.), 90 - Адам, 27; Бойд, 30 (пен.); Ново, 35), «Маккабі» (Х, Ізраїль) - «Осер» (Франція) - 3:1 (Масуді, 13; Боколі, 56; Колаутті, 58 - Нікулае, 29; вилучення: Гріхтінг, 65 («О»)). Не грав «Партизан» (Сербія).

      Група В. «Брюгге» (Бельгія) - «Байєр» (Німеччина) - 1:1 (Клеман, 47 - Шнайдер, 35), «Бешикташ» (Туреччина) - «Тотенхем» (Англія) - 0:2 (Галі, 32; Бербатов, 63). Не грало «Динамо» (Бх, Румунія).

      Група С. «Слован» (Чехія) - «Севілья» (Іспанія) - 0:0, АЗ (Голландія) - «Брага» (Португалія) - 3:0 (Арвеладзе, 37; Куверманс, 75; Шарс, 82). Не грав «Грассхопперс» (Швейцарія).

      Група D. «Оденсе» (Данія) - «Парма» (Італія) - 1:2 (Хансен, 7 - Дессена, 41; Будан, 51), «Осасуна» (Іспанія) - «Херенвен» (Голландія) - 0:0 (вилучення: Нільссон, 86 («Х»)). Не грав «Ланс» (Франція).

      Група Е. «Базель» (Швейцарія) - «Фейєноорд» (Голландія) - 1:1 (Е. Да Сильва, 60 - Гюйсегемс, 76), «Вісла» (Польща) - «Блекберн» (Англія) - 1:2 (Канторо, 28 - Севідж, 56; Бентлі, 90). Не грав «Нансі» (Франція).

      Група F. «Спарта» (Чехія) - «Еспаньйол» (Іспанія) - 0:2 (Л. Гарсія, 17 (пен.); Рієра, 85), «Аустрія» (Австрія) - «Варегем» (Бельгія) - 1:4 (Ласнік, 22 - Маттейс, 33, 56, 69; Вандердрісхе, 90). Не грав «Аякс» (Голландія).

      Група G. «Панатинаїкос» (Греція) - «Хапоель» (Т-А, Ізраїль) - 2:0 (Чен, 47 (у власні ворота); Ромео, 64), «Рапід» (Бух, Румунія) - «ПСЖ» (Франція) - 0:0. Не грала «Млада Болеслав» (Чехія).

      Група Н. «Ньюкасл» (Англія) - «Фенербахче» (Туреччина) - 1:0 (Сіб'єрськи, 79), «Айнтрахт» (Німеччина) - «Палермо» (Італія) - 1:2 (Штрайт, 45 - Брієнца, 50; Дзаккардо, 88). Не грала «Сельта» (Іспанія).