ХРОНІКА

21.10.2006

Влада і спорт

      Міністр у справах молоді, сім'ї і спорту Юрій Павленко подав у відставку разом з іншими «помаранчевими» урядовцями. На цій посаді Павленко перебував із березня 2005 року, але повноваження його буде припинено лише тоді, коли за це проголосує більшість у Верховній Раді.

      Серед імовірних наступників Юрія називають нардепа з «антикризової» коаліції, президента баскетбольного клубу «Київ» Олександра Волкова, який уже очолював спортивне відомство, колишнього боксера Віталія Кличка, президента НОК Сергія Бубку й молодого депутата від Партії регіонів Віталія Хомутинника.

Хокей

      По-різному завершили свої чергові матчі в НХЛ клуби українських легіонерів. «Тампа-Бей» Руслана Федотенка здобула лише другу перемогу в шести зустрічах, перегравши вдома «Філадельфію» (4:1). Федот зробив рахунок 2:0, закинувши у ворота своєї колишньої команди третю шайбу в сезоні. За 18 хвилин на льоду він завдав чотирьох кидків по воротах і напрацював на коефіцієнт корисності «+2».

      Захисник Олексій Житник також чотири рази влучив у «рамку» суперників, але його «Нью-Йорк айлендерз» поступилися «Піттсбургу» в овертаймі (3:4). Українець відзначився гольовою передачею, а у «пінгвінів» другий матч поспіль закидає шайбу 20-річний росіянин Євген Малкін.

Бокс

      Сьогодні чемпіон світу за версією WBO у першій середній вазі (до 69,9 кг) українець Сергій Дзинзирук удруге відстоюватиме свій титул. Суперником броварчанина у німецькому місті Галле буде 29-річний Алісултан Надирбегов. Попри те, що він виграв усі 14 боїв на професіональному ринзі, Дзинзирук висловив розчарування рішенням свого промоутера Клауса-Пітера Коля вибрати йому в опоненти саме представника Дагестану, адже технічний чемпіон світу заслуговує на бої з поважнішими боксерами.

Баскетбол

      У Мадриді відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи 2007 року серед чоловіків.

      Група А: Греція, Росія, Сербія, переможець кваліфікації.

      Група В: Іспанія, Хорватія, Литва, Португалія.

      Група С: Німеччина, Латвія, Туреччина, Чехія.

      Група D: Франція, Словенія, Італія, Польща.

      За єдину додаткову путівку на першість посперечаються десять збірних, серед яких і українська. Наступного літа підопічні Віталія Лебединцева почнуть похід через сито відбору в групі з командами Ізраїлю, Данії й Бельгії. Якщо «синьо-жовті» посядуть перше місце в квартеті, то місце на Євро-2007 виборюватимуть у протистоянні з двома іншими переможцями «втішних» груп.

Футбол

      Керівництво московського «Локомотива» відправило у відставку головного тренера команди, серба Славолюба Мусліна, котрий свого часу був наставником донецького «Металурга». Замість нього покращуватиме успішність «залізничників» росіянин Олег Долматов - екс-тренер полтавської «Ворскли».