РАХУНКОВА ПАЛАТА

22.06.2007

70,7 мільйона гривень

планується виділити у Вінницькій області на реконструкцію пам'ятників культури в 2007—2010 роках. Ці кошти будуть спрямовані, зокрема, на капітальний ремонт Садиби в П'ятничанах, Єзуїтського монастиря та обласного музично-драматичного театру ім. Садовського у Вінниці, палацу Потоцького в Тульчині та Державного історико-культурного заповідника «Буша» в Ямпільському районі.

Від 300 тисяч до 1,5 мільйона людей,

які мешкають у Києві, є неврахованими, повідомляє журнал «Кореспондент». Точну цифру населення Києва сьогодні не може назвати ніхто, навіть міське управління статистики. Фахівці сподіваються, що ситуацію прояснить черговий перепис населення, який має відбутися у 2011 році.

1,1 мільйона гектарів

посівів сільгоспкультур загинули від посухи, повідомив віце-прем'єр Віктор Слаута. Ще 10 мільйонів га посівів постраждали. За словами віце-прем'єра, зараз зернові культури пересіяні на площі близько 100 тисяч га.

6,4 тисячі звернень

від громадян надійшло у травні на ім'я Президента України. 2 тисячі звернень стосуються питань соціального захисту та проблем отримання житла. Найчастіше (більше третини авторів звернень) до Президента звертаються соціально незахищені категорії громадян, а саме: ветерани праці, пенсіонери, інваліди.

4318 дітей

було всиновлено в Україні торік. За останні шість років число всиновлених дітей значно зменшилося. Приміром, у 2001 році було всиновлено 7593 сироти, а в 2000-му — 7692. Водночас щороку зростає загальна чисельність дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Більше двох тисяч водіїв

столичних автобусів були притягнуті до адміністративної відповідальності за останні два тижні. Такими є результати операції «Автобус — 2007», яку проводила столична ДАІ. Найпоширенішими порушеннями є недотримання правил зупинки під час посадки-висадки пасажирів, а також проїзд на заборонний сигнал світлофора.

40 відсотків старшокласників

готові дати хабар, щоб вступити до ВНЗ. Ще 20 відсотків роздумують, давати чи ні. Такі дані аналітичної доповіді про стан корупції в освіті України, представленої польською неурядовою організацією «Форум-Інтеграція-Демократія-Європа». Сума хабарів на сьогодні в галузi освіти складає 300 мільйонів доларів. Зокрема, щоб вступити на контрактну форму навчання в Київський інститут міжнародних відносин, платять близько 10 тисяч доларів.

190 людей

загинули в Києві на будівництві з початку року, повідомляє Держгірпромнагляд. За аналогічний період 2006 року смертельних випадків у галузі було зафіксовано всього 10. У 57 відсотках нещасні випадки сталися внаслідок падіння з висоти. Тому Держгірпромнагляд вирішив увести особливий режим нагляду на будмайданчиках Києва й області.

По 37 банкнот

і 120 розмінних монет припадало на кожного українця в травні цього року. Загалом у минулому місяці в обігу перебувало 85,1 мільярда гривень банкнот і монет усіх номіналів.

37 мішків сміття

з пляжу принесли під Тернопільську мерію місцеві волонтери. Цією акцією вони вирішили привернути увагу влади до проблем забрудненості пляжів. Також у зонах відпочинку біля води учасники акції розвісили плакати з написами «Насмітив і не прибрав — бидло ти, щоб так і знав».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>