Накопичувальний рахунок — для ефективного управління грошима

22.06.2007
Накопичувальний рахунок — для ефективного управління грошима

Директор Департаменту роздрібних продуктів Надра Банку Катерина Вінницька.

      Усі, в кого є хоч які-небудь заощадження, намагаються їх збільшити. Донедавна найпопулярнішим засобом щодо цього були банківські депозити. Однак останнім часом активно розвивається й інший вид збільшення своїх фінансів — накопичувальний рахунок. Узагалі, це засіб одночасно вдало вкласти і збільшити вільні кошти, зберігаючи можливість на свій розсуд розпорядитися ними у будь-який момент. Накопичувальний рахунок відкривається у гривні, доларах США або євро — за бажанням клієнта. При цьому людина отримує підвищений відсоток на постійний залишок коштів на рахунку, можливість вільно вносити або знімати з нього готівкові кошти, а також автоматично перераховувати гроші зі свого поточного рахунку на накопичувальний.

      — Накопичувальний рахунок увібрав у себе всі найкращі риси поточного рахунку та депозиту — підвищені відсотки на постійний залишок на рахунку та можливість забрати кошти в будь-який час, — коментує Катерина Вінницька, директор Департаменту роздрібних продуктів Надра Банку. — Також, оформивши постійно діюче розпорядження на переказ частини коштів із вашого поточного рахунку в Надра Банку на накопичувальний, ви збільшуєте свій дохід та економите час. Перерахувати кошти з поточного рахунку на накопичувальний можна у будь-якому відділенні Надра Банку, а найближчим часом ця послуга з'явиться і в банкоматах та інформаційно-платіжних терміналах.

      Відкриття накопичувального рахунку безкоштовне. У будь-який момент ви можете повернути кошти на поточний рахунок і використати їх на свій розсуд. Повернення коштів з накопичувального рахунку відбувається без втрати нарахованих відсотків.

      — З 30 травня по 1 вересня 2007 року Надра Банк пропонує своїм клієнтам акційні умови по накопичувальних рахунках, — продовжує Катерина Вінницька. — Тепер клієнти можуть розмістити кошти на накопичувальних рахунках у банку за ставкою від 10 відсотків річних у будь-якій валюті — гривнях, доларах США або євро.

      Нагадаємо, що в жовтні минулого року Надра Банк вивів на ринок унікальний продукт — тарифні пакети «Ласкаво просимо!», однією з численних зручностей яких є відкриття накопичувальних рахунків у трьох валютах на вигідних умовах. Чим вищий рівень тарифного пакета, тим вищі відсоткові ставки за накопичувальними рахунками (наприклад, при базовій ставці 10 відсотків ставка за рахунками в рамках тарифного пакета «Процвітання» складає 10,7 відсотка річних у гривні, а за тарифним пакетом «Абсолют» — 11 відсотків річних). Відсотки за накопичувальними рахунками виплачуються щомісяця і перераховуються на поточний рахунок клієнта у відповідній валюті, відкритий у рамках тарифного пакета. Доступ до рахунків забезпечують безкоштовні платіжні картки. Крім того, у рамках кожного тарифного пакета Надра Банк пропонує пільгові умови для клієнтів, які отримують заробітну плату, стипендію або пенсію на поточний рахунок , відкритий у банку.

Лариса ПОЖАРСЬКА.