Картопляні варіації: три смачних салати з улюбленим овочем українців

Картопляні варіації: три смачних салати з улюбленим овочем українців

Картопля — наше все. І з неї можна готувати не лише перші та другі страви, а й безліч салатів. Варіювати інгредієнти можна скільки завгодно — картопляний салат буде смачним і апетитним.

Теги: рецепт

Ну, «заєць», постривай!

Ну, «заєць», постривай!

Через кілька днів — знову канікули. Для мам і бабусь це час, коли потрібно мати більше вдома їжі про запас, щоб діти не залишилися голодними. Дочки й синочки часто перебірливі й вередливі. Але знайти страви для меню саме ваших чад можливо. Спробуймо.

Дірка вам від яблука

Дірка вам від яблука

Розпочинається яблучний сезон. І цим усе сказано. Господинь-трудівниць просто не вигнати з кухні: варять варення, роблять компоти, закручують соки. У кожної — свій рецепт. Утім, часом хочеться оновити асортимент закруток. Хвильку перепочиньте, гляньте, маємо дещо цікавеньке.

Шах і мат печивом

Шах і мат печивом

Якщо ви недооцінюєте чорну смородину, то тільки тому, що донині чомусь не смакували ласощів із її ягодами. Не втрачайте часу, щоб відчути надзвичайний аромат і смак, а ще — трохи почерпнути з цього кладязя вітамінів.

Крижана спокуса

Крижана спокуса

Спекотного літа мало кому вдається не піддатися спокусі поласувати морозивом. Щоправда, магазинна продукція — або з рослинними жирами (а вони у твердому стані не корисні для здоров’я) і так само небезпечними штучними барвниками-стабілізаторами, або відчутно дорога. У більшості випадків недешевим задоволення буде й справжнє домашнє морозиво. Але однозначно корисним для малих і дорослих ласунів.

Надзвичайна легкість і користь

Надзвичайна легкість і користь

Тільки матінка-природа знає, чому з не надто показних родичів гарбузових — кабачків — виходять страви, які просто тануть у роті: оладки чи млинцеві торти. Якщо у вас про цей овоч інша думка — готували його не за тими рецептами. Або коли вже надто перезрів. Зараз же і ще десь із місяць — жодним молодим кабачком ніяку кашу чи випічку не зіпсувати.

Додає радості полуничка

Додає радості полуничка

Ароматні, соковиті, червоні... Тільки їх побачиш — й утриматися несила. Сезон полуниці, що налита сонцем і теплом, у розпалі. Насолодившись свіжими ягодами досхочу, час поласувати різною смакотою з ними: тортиками чи мусом.

Не варто їсти пуд солі

Не варто їсти пуд солі

Раніше до солі більшість господинь ставилася взагалі за залишковим принципом: яка потрапить під руку, таку і клали у споживчий кошик. Уже не один рік, як стали придивлятися, йодований мінерал в упаковці чи ні. Інше питання: що криється за написом «йодована», чи насправді сіль є такою? У цьому спробували розібратися експерти Центру незалежних споживчих експертиз «Тест».

Перекус без сюрпризів

Перекус без сюрпризів

У назвах можна заплутатися. Є українське слово «накладанець» — зрозуміло: накладені на переважно хлібну основу шматок сала, ковбаси, сиру чи іншої смакоти. Бутерброд — у перекладі з німецької «хліб із маслом». Найпопулярніші в американців бургери-гамбургери — різновиди сендвічів.