Ситуація на східному фронті «суттєво загострилася» - Сирський

11:15, 13.04.2024
Ситуація на східному фронті «суттєво загострилася» - Сирський

Сирський ознайомився із ситуацією на фронті. (facebook.com/CinCAFofUkraine)

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський констатує, що ситуація на східному фронті «суттєво загострилася» в останні дні.

 

За його даними, росіяни збільшили кількість наступальних дій із застосуванням бронетехніки і мають тактичний спіх попри втрати.

 

Як інформує Україна молода, про це Головнокомандувач ЗСУ повідомив у соцмережах у суботу.

 

Зокрема, активізацію ворожих атак фіксують на Лиманському та Бахмутському напрямках, де росіяни проводять штурми за підтримки бронетехніки.

 

На Покровському напрямку ворог намагається прорвати українську оборону за допомогою десятків танків та бронемашин піхоти, каже Сирський.

 

 

Посилення наступальних дій, за його словами, пов'язане з президентськими виборами, які нещодавно відбулися у рф. росіянам також сприяє суха погода, яка зробила місцевість доступною для танків.

 

«Цьому сприяє тепла суха погода, яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості. Незважаючи на значні втрати, противник нарощує зусилля шляхом застосування нових підрозділів на бронетехніці, завдяки чому періодично добивається тактичного успіху», — заявив генерал-полковник.

 

Найпроблемніші ділянки оборони, за його словами, посилять засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони. Також сюди перемістили додаткові резерви та поповнили на цих ділянках запаси дронів усіх типів і протитанкових ракет.

 

«Ми усвідомлюємо реальний масштаб та ступінь загрози з боку противника і готові до проведення адекватних та ефективних дій», — наголосив головнокомандувач ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», командувач Європейського командування США (EUCOM) генерал Крістофер Каволі вважає, що наступ росіян на сході України свідчить про те, що Кремль не має намірів згортати свою агресію та шукає підтримки в Китаї, Ірані й КНДР.

 

Тоді як Україна майже повністю залежить від зовнішньої підтримки та потребує допомоги США.