Москва наказала окупантам захопити Часів Яр до 9 травня – Сирський

13:29, 14.04.2024
Москва наказала окупантам захопити Часів Яр до 9 травня – Сирський

Генерал-полковник Олександр Сирський в одному зі штабів у зоні бойових дій. (facebook.com/CinCAFofUkraine)

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зазначає, що російське військове командування поставило завдання своїм окупаційним військам: захопити місто Часів Яр у Бахмутському районі до Дня Перемоги 9 травня

 

Як інформує Ураїна молода, про це головком ЗСУ, перебуваючи на важливому напрямку фронту, написав у Facebook в суботу.

 

За його даними, зараз ворог зосереджений на прориві нашої оборони на захід від Бахмута, виході до каналу Сіверський Донець – Донбас і захопленні міста Часів Яр.

 

Це окупантам потрібно для подальшого просування до Краматорської агломерації.

 

Але Сили оборони України продовжують стримувати ворога, попри щоденні атаки.

 

 

«Реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад, які буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога.

 

Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, зокрема й розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону Новий, але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії», – зауважив Сирський.

 

І додав, що все ж загроза залишається, бо вище російське військове командування поставило завдання своїм військам – захопити Часів Яр до 9 травня.

 

Тому Генштаб ЗСУ на цьому напрямку суттєво посилює бригади боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.

 

«Головний висновок з дводенної роботи на фронті - необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника», - підсумував головком.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський констатує, що ситуація на східному фронті «суттєво загострилася» в останні дні.