Дрон Магура V5 «спіймав» ворожий катер у Криму

10:42, 06.05.2024

Українська військова розвідка за допомогою морського безпілотника Магура V5 уразила російський швидкісний катер в районі бухти Вузька в окупованому Криму.

 

Як інформує Україна молода, про це, з посиланням на джерела в Головному управлінні розвідки Міноборони України, пише «Українська правда» в понеділок.

 

За даними видання, дрони вразили катер у пункті його базування.

 

ГУР МОУ використало для цього безпілотник Magura V5.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом ГУР оприлюднило відео знищення ворожого катера.

 

«Оскільки страх перед українськими атаками змушує окупантів ховати великі кораблі Чорноморського флоту подалі від півострова, бойова робота триває по швидкісних маневрених військових суднах росіян, які незаконно перебувають в українських територіальних водах Криму», - наголосили у військовій розвідці.

 

 
Зауважимо, що за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже було знищено російські кораблі “цезарь куніков”, “івановєц”, “сєрґєй котов”, “акула” та “серна”, а також пошкоджено “іван хурс”.
 

Нагадаємо, 5 березня ГУР МО та ВМС України з допомогою морських дронів Magura V5 ліквідували неподалік Керченської протоки патрульний корабель росіян «Сєргєй Котов» вартістю 65 млн доларів.

 

За даними розвідки, щонайменше сім членів екіпажу загинули, але решті вдалося врятуватися.

 

Через кілька днів після цього в РФ ухвалили рішення про звільнення головнокомандувача Військово-морських сил адмірала Ніколая Євменова. Замість нього цю посаду зайняв командувач Північним флотом адмірал Алєксандр Моісеєв.