На Харківщині знищено цілу вулицю: терористи вперше застосували перероблений ФАБ

12:42, 06.05.2024

Російські терористи вперше застосували перероблену фугасну авіабомбу (ФАБ) для удару по селу Моначинівка на Харківщині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив слідчий управління поліції Харківської області Сергій Болвінов в понеділок.

 

"Здригнулося все навколо, ніби розпочався землетрус. Одним ударом знищена ціла вулиця. Відчути та побачити таке довелося мешканцям села Моначинівка. По людях та їхніх хатах ворог запустив надпотужну зброю - фугасну авіабомбу, вагою в півтори тони.

 

В цьому прикордонному селі в Куп'янському районі залишилося не більше сотні місцевих і не було жодного військового. ФАБ 1500 росіяни обладнали спеціальним модулем, щоби бомба могла планувати в повітрі після пуску з літака", - зазначив слідчий.

 

За його даними, росіяни вперше застосували озброєння такої потужності.

 

 

"Єдине, чого вони змогли досягти, - зруйнували селянам будинки та вбили 88-річну жінку. Її тіло діставали з-під завалів після удару. Попри таку потужну атаку, мешканці Моначинівки одразу взялися допомагати поліції. Кожен в першу чергу думає про те, щоби допомогти ближньому в біді, зафіксувати кожне руйнування та відбудувати свої домівки знову на своїй землі", - додав пан Болвінов.

 

Як повідомляла «УМ», російські терористи здійснили понад 380 обстрілів українських міст і регіонів лише протягом минулого тижня.