На «інавгурацію» путіна приїде «жменька» представників країн ЄС

10:50, 07.05.2024
На «інавгурацію» путіна приїде «жменька» представників країн ЄС

у кремлі повідомили, що глави всіх іноземних дипломатичних місій у москві були запрошені на інавгурацію путіна.

Стало відомо, які шість країн-членів ЄС відправлять дипломатів на "інавгурацію" правителя Росії Володимира Путіна, одна держава передумала в останній момент.

 

Як інформує УМ, про це повідомило "Радіо Свобода".

 

Згідно з переліком, яке отримало видання, на інавгурацію Путіна прийдуть дипломати Франції, Греції, Кіпру, Мальти, Угорщини та Словаччини.

 

За даними «Радіо Свобода» у дипломатичних колах Євросоюзу, станом на вечір 6 травня намір відправити свого представника на цей захід мала Бельгія. Втім вранці МЗС Бельгії повідомило, що вона все ж не буде брати участь у церемонії.

 

Агентство Reuters увечері 6 травня повідомляло, що на інавгурації Путіна планують бути присутніми сім країн, у тому числі Франція на рівні посла.

 

Нагадаємо, що в МЗС України заявили, що не бачать підстав для визнання глави Кремля Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом росії.

 

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель виступив проти присутності представників Євросоюзу на церемонії "інавгурації" кремлівського правителя. Низка держав ЄС оголосили, що не будуть присутні.

 

Як повідомляла УМ, путін параноїдально боїться Заходу і тому мілітаризує рф.