Пенелопі Крус - 50: шість гарячих чоловіків у житті іспанської кінодіви

10.05.2024
Пенелопі Крус - 50: шість гарячих чоловіків у житті іспанської кінодіви

Пенелопа Крус і Хав’єр Бардем. (Фото з сайту viva.ua.)

Нещодавно Пенелопа Крус відсвяткувала ювілей — іспанській «перлині» виповнилося 50 років.
 
У житті актриси були чудові ролі («Дівчина твоєї мрії», «Не йди», «Повернення», «Вікі Крістіна Барселона»), престижні нагороди (приз Британської академії, гілка Канн, «Оскар» за найкращу жіночу роль другого плану). Але не менше в Пенелопи було гарячих чоловіків.
 
Начо Кано — іспанський музикант, який зняв іще 15-річну Крус в одному з відеокліпів його гурту Mecano, а через два роки в них почалися стосунки. Пенелопа продовжувала зніматися в музичних відео Кано, приблизно в той же час, 1992 року, відбувся її дебют у кіно — вона знялася у фільмі «Хамон, хамон». Справжнім серйозним стосункам завадила різниця у віці — Начо на 11 років старший за Пенелопу.
 
З Томом Крузом Крус познайомилася в 2000 році на зйомках «Ванільного неба». Том на той час був іще одружений з Ніколь Кідман, правда, подружжя вже було в процесі розлучення. На жаль, ніхто не попередив Пенелопу, що її новий коханий — прихильник саєнтології. Отже, церква втрутилася у стосунки двох секс-символів і переконала Круза у тому, що Пенелопа йому не пара. Том не заперечував.
 
Наступним був Меттью Макконахі. Пристрасть між акторами спалахнула в Марокко 2005 року на зйомках бойовика «Сахара». Журналісти писали, що зустрілися дві недооцінені зірки Голлівуду. Протримався союз близько року. Офіційна причина розриву — «щільні робочі графіки», а неофіційна — захоплення Меттью фотомоделлю Камілою Алвес (його нинішньою дружиною).
 
Свої стосунки з Орландо Блумом Крус намагалася не афішувати. Папараці постійно фотографували акторів, коли ті виходили разом із нічних клубів. На вечірці з нагоди 30-річчя Блума вони з Пенелопою цілий вечір трималися за руки. Офіційно цей роман так і не був ні підтверджений, ні спростований.
 
У березні 2007 року трапилася цікава історія — Джош Хартнетт запросив Крус на вечерю в популярний ресторан Лос-Анджелеса «Ель Койот». Приватна зона закладу виявилася зайнятою, тож парі довелося терміново шукати усамітнення в іншому ресторані. Відбувалося все це під прицілом камер настирливих папараці. Роман вийшов яскравим, вогненним і дуже коротким — Пенелопа та Джош пробули разом лише три місяці.
 
Знайомство Пенелопи та Хав’єра Бардема відбулося ще 1993 року, коли вони обоє були нікому не відомими акторами. Повторно вони зустрілися через 15 років на знімальному майданчику «Вікі Крістіни Барселони», обоє вже були відомими зірками.
 
У 2010 році Бардем сказав зі сцени Каннського кінофестивалю, приймаючи нагороду: «Пенелопо, я багато чим тобі завдячую і дуже тебе кохаю». Того ж року вони таємно одружилися, через рік у пари народився хлопчик Лео, а через два роки — дівчинка Луна. Крус і Бардем щасливі в шлюбі, але вважають за краще тримати своє щастя подалі від сторонніх поглядів. 
 
Марія НЕВЗГЛЯД