Створено новий «мілітарний» офіс – для управління військовою допомогою від партнерів

13:37, 24.04.2024
Створено новий «мілітарний» офіс – для управління військовою допомогою від партнерів

Міноборони посилює свою роль у роботі коаліцій спроможностей на підтримку України (Фото: сайт Міноборони)

Офіс підтримки коаліцій для забезпечення стійкого та системного управління військовою допомогою, яка надається країнами-партнерами створило Міністерство оборони України.

 

Як інформує УМ, про це 24 квітня повідомила пресслужба Міноборони.

 

"Завданнями Офісу підтримки є забезпечення координації та планування роботи у рамках коаліцій спроможностей, забезпечення взаємодії між коаліціями, аналіз стану комунікацій з країнами-партнерами", - констатував заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер.

 

Як повідомляють у відомстві, формат коаліцій спроможностей створили у 2023 році для більш ефективного надання допомоги від країн-партнерів.

 

Станом на зараз вже створено 8 коаліцій, серед них такі як коаліція авіаційних спроможностей, коаліція протиповітряної і протиракетної оборони.

 

"За процедурою, на чолі кожної із восьми заявлених коаліцій є країни-лідери, які залучають до неї інші країни-учасниці. Таким чином, на сьогодні у всіх коаліціях беруть участь десятки країн НАТО. Також вже оголошено про намір взяти участь або опрацьовується приєднання до різних коаліцій таких країн як Японія та Австралія.

 

У 2024 році формат надання допомоги Україні модифікується у так званий "Рамштайн 2.0". Це означає, що відтепер союзники України надаватимуть свою підтримку переважно не на індивідуальній основі, а у коаліційному форматі і відповідно до сформованої потреби", - додали в Міноборони.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони запустило онлайн-платформу для військових.