Компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів - Кличко

16:38, 16.09.2023
Компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів - Кличко

Кличко анонсує передачу 100 новітніх дронів військовим на фронт (t.me/vitaliy_klitschko)

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що німецька компанія Quantum Systems передасть місту 100 сучасних тактичних дронів нового покоління.

 

Ці дрони будуть використовуватися на фронті для потреб Збройних Сил України. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко..

 

За його словами, дрони вже тестували в Україні.

 

«Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які вже тестували в Україні. А столиця спрямує техніку нашим захисникам на фронт»,– написав Кличко.

 

Мер повідомив, що відповідних домовленостей з інвестором та керівництвом компанії було досягнуто на щорічному самміті Інституту Стерна Стюарта, що відбувається в Німеччині.

 

Наприкінці весни компанія Quantum Systems зі штаб-квартирою в німецькій Баварії оголосила про замовлення 300 додаткових розвідувальних дронів середньої дальності Vector для військової підтримки Збройних Сил України.

 

Міністерство оборони України розмістило третє замовлення на 300 дронів Vector після попередніх замовлень на 105 дронів у січні 2023 року та 33 – у серпні 2022 року. Замовлення, як і в попередніх випадках, оплатить уряд Німеччини.Міністерство оборони України розмістило третє замовлення на 300 дронів Vector після попередніх замовлень на 105 дронів у січні 2023 року та 33 – у серпні 2022 року. Замовлення, як і в попередніх випадках, оплатить уряд Німеччини.

 

Як повідомляла УМ, Німеччина розглядає з країнами-партнерами можливість тимчасово передати Україні системи протиповітряної оборони IRIS-T.