Подарунок під ялинку: Україна отримає від Австралії бронемашини Bushmaster

11:48, 09.12.2023
Подарунок під ялинку: Україна отримає від Австралії бронемашини Bushmaster

Австралія надала нову партію бронемашин Bushmaste

Австралія передасть Україні нову партію бронемашин Bushmaster. Раніше вони зіграли вирішальну роль в успішному контрнаступі на Харківщині в 2022 році

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у соцмережах посол країни Брюс Едвардс.

 

Точну кількість техніки, яку передасть Канберра, він не уточнив. Але у своєму повідомленні зазначив, що це є подарунком на Різдво, що рятує людські життя. 

 

"Мало що може привітати з Різдвом близького друга далеко за морями краще за порятунок життів. Ми пишаємося визнанням "Бушмастерів" серед ключової військової допомоги, наданої Україні. Ще більше їх уже в дорозі! Розпаковуйте ще до 25 грудня", – мовиться у повідомленні.

 

До цього за надання допомоги подякували партнерам у Міністерстві оборони України. Також зазначили, що саме ці транспортери відіграли значну роль під час успішного контрнаступу на Харківщині.

 

"Ми хотіли б подякувати нашим австралійським друзям у міністерстві оборони Австралії. Незважаючи на значну відстань між нашими країнами, нас об'єднують спільні демократичні цінності. Ми особливо вдячні за MRAP Bushmaster", – йдеться у повідомленні.

 

"Бушмастери" відзначаються своєю стійкістю до вибухів від мін, що рятує життя українським воїнам. Також відзначаються своєю прохідністю та меневровістю.

 

Як повідомляла УМ, уряд Австралії ухвалив рішення про продовження дії штрафних мит на імпорт товарів з Росії та Білорусі ще на два роки, до жовтня 2025 року.